Home / SVET / Nemecko dodalo Ukrajine ďalšie bojové vozidlá, muníciu aj systémy protivzdušnej obrany

Nemecko dodalo Ukrajine ďalšie bojové vozidlá, muníciu aj systémy protivzdušnej obrany

14.6.2024 (SITA.sk) – Nemecko Ukrajine v priebehu uplynulého týždňa dodalo ďalší veľký balík zbraní, vrátane systémov protivzdušnej obrany, tankov a bojových vozidiel pechoty. Informuje o tom spravodajský web Ukrajinská pravda, ktorý cituje internetovú stránku nemeckej vlády.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Súčasťou najnovšej dodávky zbraní z Nemecka je dvadsať bojových vozidiel pechoty Marder vrátane náhradných dielcov a desať bojových tankov Leopard 1A5, ktoré Berlín Kyjevu dodal v spolupráci s Dánskom.

Okrem toho Ukrajina od Nemecka dostala aj systém protivzdušnej obrany IRIS-T SLM a systém protivzdušnej ochrany konvojov IRIS-T SLS, tri raketomety HIMARS, 21-tisíc kusov delostreleckej munície kalibru 155 milimetrov a ďalšiu techniku.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Vojenská pomoc Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Nemecko dodalo Ukrajine ďalšie bojové vozidlá, muníciu aj systémy protivzdušnej obrany © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruský diplomat vyzýva USA, aby venovali pozornosť diskusiám o jadrovej doktríne. Moskva nevylučuje ani zníženie diplomatických vzťahov so západom

Doktrína vo všeobecnosti hovorí, že jadrové zbrane by sa mali použiť ako odpoveď na útok s použitím jadrových alebo iných zbraní hromadného ničenia alebo na použitie konvenčných zbraní proti Rusku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *