Home / šport / Futbal / Tréner Stramaccioni definitívne skončil v Sparte, najpravdepodobnejším nástupcom je Hapal

Tréner Stramaccioni definitívne skončil v Sparte, najpravdepodobnejším nástupcom je Hapal

PRAHA 6. marca (WebNoviny.sk) – Taliansky futbalový tréner Andrea Stramaccioni v utorok definitívne skončil pôsobenie na lavičke AC Sparta Praha. O jeho odvolaní informovali médiá z Česka i Talianska, napríklad web isport.cz a Gazetta Dello Sport už v pondelok, oficiálne to český klub potvrdil v utorok. Spoločne s ním opustili Letnú aj jeho šiesti spolupracovníci. Pohár trpezlivosti vedenia klubu mal pretiecť po nedeľňajšej domácej ligovej remíze 1:1 s Brnom.

Stramaccioni mal ťažkú úlohu odštartovať projekt internacionalizácie mužstva. Jeho pozíciu sme riešili už na jeseň. Zotrvanie sme podmienili okamžitým zlepšením výkonov, čo sme podporili ďalšími investíciami. Žiaľ, ani tri jarné kolá nepriniesli posun. Preto sme sa rozhodli pre zmenu,“ cituje iDnes.cz generálneho riaditeľa klubu Adama Kotalíka.

Kandidátom tréner slovenskej reprezentácie do 21 rokov

Najhorúcejším favoritom na uvoľnené miesto je súčasný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal. Jeho angažovanie ešte Sparta oficiálne nepotvrdila. Ak sa chýry potvrdia, Hapalovými asistentmi budú Oto Brunegraf a Radoslav Kováč. „Predstavitelia klubu intenzívne rokujú o obsadení trénerského miesta. Ambíciou je doviesť nového kouča čo najskôr. aby mohol s tímom absolvovať prvú tréningovú jednotku,“ uviedla v stanovisku Sparta.

Štyridsaťosemročný rodák z Kroměříža Hapal si na sklonku aktívnej kariéry obliekal dres „rudých„, medzi jeho najväčšie trénerské úspechy patria postup so Žilinou, práve cez Spartu Praha, do skupinovej fázy Ligy majstrov, či účasť so slovenskou dvadsaťjednotkou na európskom šampionáte 2017 v Poľsku.

Sparta s priepastným mankom na lídra

Sparta v ligovej tabuľke figuruje na 5. mieste s priepastným 14-bodovým mankom na lídra FC Viktoria Plzeň, ktorý navyše má zápas k dobru.

Rudí“ v októbri po osemfinálovej prehre s mužstvom Baníka Ostrava skončili púť národným pohárom, v Európskej lige im v 3. predkole vystavila stopku Crvena zvezda Belehrad. V kádri Sparty je slovenský obranca Lukáš Štetina. Jeho reprezentačný kolega, brankár Martin Dúbravka, je na hosťovaní v anglickom Newcastli United.

Viac k témam: futbal, Pavel Hapal, Sparta Praha
Zdroj: Webnoviny.sk – Tréner Stramaccioni definitívne skončil v Sparte, najpravdepodobnejším nástupcom je Hapal © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Talent či kvalita niekedy nestačia, ŠK Slovan Bratislava ukončil spoluprácu s kontroverzným luxemburským útočníkom

Gerson Rodrigues v belasom drese absolvoval osem súťažných duelov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *