Home / SVET / Ruský útok na Doneckú oblasť zabil dvoch civilistov, o život prišlo aj 12-ročné dieťa

Ruský útok na Doneckú oblasť zabil dvoch civilistov, o život prišlo aj 12-ročné dieťa

3.6.2024 (SITA.sk) – Dvaja ukrajinskí civilisti prišli o život v dôsledku pondelkového ruského útoku na dedinu Mychajlivka v Doneckej oblasti. Jednou z obetí je 12-ročný chlapec.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Informuje o tom spravodajský web Kyiv Independent, ktorý cituje správu gubernátora oblasti Vadyma Filaškina. Mychajlivka sa nachádza v okrese Pokrovsk, ktorý leží v blízkosti frontovej línie v Doneckej oblasti.

Ruská armáda podnikla útok v ranných hodinách riadenou leteckou bombou. O hodinu a pol neskôr ruské sily podnikli ďalší útok. Poškodených je najmenej päť budov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

„Zajtra (4. júna) si Ukrajina pripomenie Deň spomienky na deti, ktoré zahynuli v dôsledku ozbrojenej agresie Ruskej federácie proti Ukrajine, a dnes na tento smutný zoznam pribudlo ďalšie meno,“ uviedol Filaškin.

Viac k témam: civilné obete, detské obete, donecká oblasť, ruské útoky, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ruský útok na Doneckú oblasť zabil dvoch civilistov, o život prišlo aj 12-ročné dieťa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zelenskyj predstavil plán víťazstva, najbližšie mesiace budú podľa neho rozhodujúce

Vojna Ruska proti Ukrajine je vojna proti vám všetkým, pretože Rusko bojuje proti samotnej slobode, uviedol ukrajinský prezident.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *