Home / SVET / Dozorový prokurátor mal zrušiť obvinenie v kauze únosu Vietnamca, uviedol Hamran

Dozorový prokurátor mal zrušiť obvinenie v kauze únosu Vietnamca, uviedol Hamran

30.5.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 30. mája 2024, 15:10

Dozorový prokurátor údajne zrušil uznesenie vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry o vznesení obvinenia v kauze známej ako únos Vietnamca.

Informoval o tom na sociálnej sieti bývalý policajný prezident a kandidát na poslanca Európskeho parlamentu za stranu Demokrati Štefan Hamran. Podľa neho prokurátor zároveň prikázal, aby prípad vyšetroval úrad inšpekčnej služby. NAKA v tejto súvislosti pôvodne obvinila osem osôb.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Bývalý poslanec parlamentu Juraj Šeliga (Demokrati) na tlačovej konferencii zdôraznil, že od skutku uplynulo sedem rokov a slovenské orgány za tú dobu neboli schopné vyšetriť možné zneužitie slovenského vládneho špeciálu.

„Kým Nemci už majú dva rozsudky, ktoré hovoria o tom, že v Nemecku boli spolupáchatelia, ktorí pomohli zaviesť tohto Vietnamca na Slovensko a odtiaľ cez Moskvu do Vietnamu, Slovensko nič,“ skonštatoval Šeliga.

Vietnamského podnikateľa Trinh Xuan Thanha podľa informácií nemeckých médií v lete 2017 pravdepodobne uniesli z Nemecka do Vietnamu. V Nemecku žiadal o politický azyl, pričom v domovskej krajine čelil obvineniam z korupcie. Denník Frankfurter Allgemeine Zeitung napísal, že auto s únoscami podľa GPS súradníc parkovalo pri vládnom hoteli Bôrik v Bratislave.

Viac k témam: Bývalý poslanec parlamentu, Obvinenie, Prokurátor, Únos Vietnamca
Zdroj: SITA.sk – Dozorový prokurátor mal zrušiť obvinenie v kauze únosu Vietnamca, uviedol Hamran © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusko za ostatný deň prišlo vo vojne na Ukrajine o 1 140 vojakov, hlási ukrajinský generálny štáb

Straty Moskvy na personále tak predstavujú už 542 700 ľudí, tvrdia Ukrajinci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *