Home / SLOVENSKO / Lekárku, ktorá pacientovi vyoperovala nesprávne oko, odsúdili na podmienku a zákaz činnosti

Lekárku, ktorá pacientovi vyoperovala nesprávne oko, odsúdili na podmienku a zákaz činnosti

30.5.2024 (SITA.sk) – Lekárku, ktorá pacientovi v bratislavskej ružinovskej nemocnici vyoperovala nesprávne oko, odsúdil Mestský súd Bratislava I trestným rozkazom na podmienečný trest a zákaz činnosti. Pre agentúru SITA to potvrdil hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

„Mestský súd Bratislava I trestným rozkazom zo dňa 28. decembra 2023 rozhodol tak, že obvinenú Alenu Furdovú uznal vinnou z prečinu ublíženia na zdraví a odsúdil ju k trestu odňatia slobody v trvaní dva roky. Súd výkon uloženého trestu podmienečne odložil na skúšobnú dobu v trvaní dva roky,“ uviedol hovorca.

Doplnil, že súd obvinenej uložil aj trest zákazu činnosti spočívajúci v zákaze vykonávať operačné oftalmologické operácie a operácie akéhokoľvek druhu po dobu dva roky. Zároveň je odsúdená povinná nahradiť poškodenému škodu v sume 64 015 eur, Všeobecnej zdravotnej poisťovni škodu v sume 140 eur a Sociálnej poisťovni v sume 18 663 eur.

„Trestný rozkaz sa stal právoplatným dňa 13. februára 2024,“ dodal Adamčiak.

Prípad sa stal ešte v roku 2021 v bratislavskej Nemocnici Ružinov. Nemocnica následne informovala, že preškolila personál očnej kliniky v predoperačnej príprave.

Viac k témam: Podmienečný trest, Súdy
Zdroj: SITA.sk – Lekárku, ktorá pacientovi vyoperovala nesprávne oko, odsúdili na podmienku a zákaz činnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Po tragickej zrážke vlaku a autobusu zostáva v nemocniciach päť ľudí. Aký je ich zdravotný stav? (video+foto)

Vodič autobusu je napriek ťažkým zraneniam pri vedomí, Arriva komunikuje s jeho rodinou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *