Home / SVET / Poľsko postaví na hraniciach s Ruskom a Bieloruskom opevnenie Východný štít za 2,5 miliardy dolárov

Poľsko postaví na hraniciach s Ruskom a Bieloruskom opevnenie Východný štít za 2,5 miliardy dolárov

27.5.2024 (SITA.sk) – Poľský minister obrany Władysław Kosiniak-Kamysz a šéf generálneho štábu poľskej armády Wiesław Kukuła v pondelok predstavili plány opevnení na východných hraniciach krajiny s Ruskom a Bieloruskom, ktoré je spojencom Moskvy.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Vláda premiéra Donalda Tuska plánuje celý rad bezpečnostných opatrení, vrátane krokov v oblasti kybernetickej bezpečnosti, a investície v hodnote 2,5 miliardy dolárov do bezpečnosti na východných hraniciach v rámci iniciatívy Východný štít.

Poľské ministerstvo obrany uviedlo, že tento systém bude prvkom regionálnej obrannej infraštruktúry budovanej spoločne s Litvou, Lotyšskom a Estónskom.

Východný štít „významne posilní odolnosť krajiny voči hrozbám z východu, obmedzí mobilitu nepriateľských vojakov a zároveň poskytne väčšiu slobodu pre akcie a prežitie našich vojakov a civilistov,“ uviedol poľský rezort obrany.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v máji 2024 (fotografie)

Viac k témam: Bezpečnostné opatrenia, Hranice, Poľský minister obrany, poľský premiér, rusko-ukrajinský konflikt, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Poľsko postaví na hraniciach s Ruskom a Bieloruskom opevnenie Východný štít za 2,5 miliardy dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lídri Únie sa stretnú v Bruseli, diskutovať budú o obsadení najvyšších pozícií po eurovoľbách

Voľby do Európskeho parlamentu priniesli posun európskej politiky viac doprava a veľké proeurópske strany v Paríži a Berlíne utrpeli prehry.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *