Home / SLOVENSKO / Štátny tajomník Slavomír Partila ocenil tréningy O2 Športovej akadémie Mateja Tótha. Stretol sa na nich s deťmi aj so samotným Matejom

Štátny tajomník Slavomír Partila ocenil tréningy O2 Športovej akadémie Mateja Tótha. Stretol sa na nich s deťmi aj so samotným Matejom

27.5.2024 (SITA.sk) – Štátny tajomník Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Slavomír Partila zavítal na tréningy O2 Športovej akadémie Mateja Tótha. Pozrel si ich priamo na školách v Banskej Bystrici a v Partizánskom. Stretol sa s deťmi aj vedením oboch škôl. Nechýbal pri tom ani olympijský víťaz Matej Tóth, ktorý hovoril aj o svojej vlastnej rodičovskej skúsenosti s Akadémiou.

Prvé kroky štátneho tajomníka Slavomíra Partilu viedli vo štvrtok ráno na Základnú školu Spojová 14 v Banskej Bystrici. Akadémia pôsobí na pôde školy nepretržite, už od roku 2017. Spoločne s Matejom Tóthom viedla deti na hodine trénerka Jarmila Trnková. Tréning sa tradične niesol v duchu troch pilierov, ktoré sú oporou celej metodickej filozofie O2 Športovej akadémie Mateja Tótha.

„Ako rodič som videl, že program moju mladšiu dcéru bavil a pomohol jej so správnym držaním tela. V Akadémii našla dobrý kolektív detí a cvičenia boli pre ňu také zábavné, že vydržala bez problémov navštevovať tréningy celý školský rok,“ opisuje vlastnú skúsenosť s Akadémiou bývalý elitný slovenský atlét.

Popoludní si štátny tajomník MŠVVaM SR pozrel tréning aj na Základnej škole Radovana Kaufmana v Partizánskom. Zostavila ho trénerka Miriama Sedláčková.

Neskôr sa Slavomír Partila spolu s vedením akadémie, jej riaditeľkou Máriou Bedlekovou, konateľom Danielom Pastorkom a viceprimátorom mesta Partizánske Vladimírom Karáskom presunuli do digitálnej hybridnej učebne. V nej im deti ukázali online tréning pod vedením Michala Tótha – metodika a trénera, ktorý sa deťom prihováral z Bratislavy vďaka inovatívnej technológii teleprezenčného zariadenia.

„Je veľmi dôležité a zároveň povzbudzujúce vidieť v praxi nové prístupy a metódy vzdelávania. O to viac si cením, keď vnímam, že to nie je len o zvýšení atraktivity pohybových činností, ale najmä o precíznom metodickom zvládnutí tréningov. Školy v meste Partizánske sú dobrou ukážkou jednotného prístupu a komplexného uvažovania samosprávy, ktorá podporuje šport,“ dodal štátny tajomník rezortu školstva. Na otázku, či štát vidí potenciál vo využívaní digitálnych učební aj na iných školách SR, odpovedal štátny tajomník nasledovne: „Určite áno, je to príklad na jednej strane moderného využitia digitálnych technológií, ale na druhej strane aj správneho nastavenia miery ich využitia v kombinácii s ďalšími metódami a formami vyučovania.“

Riaditeľ Základnej školy R. Kaufmana v Partizánskom Benjamín Horváth vysvetľuje vysoký záujem o program O2 Športovej akadémie Mateja Tótha: „Naši rodičia ho uvítali a ocenili najmä profesionálny prístup vyškolenej trénerky. Aj vďaka Akadémii sa škola dostala k digitálnej hybridnej učebni vybavenej špičkovou teleprezenčnou technológiu. Učebňu využívame nielen v bežnom vyučovaní, ale aj na aktivity spojené so vzdelávaním našich pedagógov,“ uzatvára riaditeľ školy Benjamín Horváth.

Informačný servis

Viac k témam: O2 Športová akadémia Mateja Tótha, PR
Zdroj: SITA.sk – Štátny tajomník Slavomír Partila ocenil tréningy O2 Športovej akadémie Mateja Tótha. Stretol sa na nich s deťmi aj so samotným Matejom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenské protifašistické hnutie odsudzuje podporu Bombica niektorými politikmi. Hanobíte odkaz SNP, odkazujú aj Kaliňákovi

Bombicovi, známemu ako Danny Kollar, zrušil YouTube účet, a teda možnosť využívať platformu pre jeho extrémistické a neonacistické prejavy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *