Home / SLOVENSKO / Na Slovensku sa uskutočnil nový tréningový kemp Olympic Dreams (Olympijské sny) pre ukrajinských boxerov

Na Slovensku sa uskutočnil nový tréningový kemp Olympic Dreams (Olympijské sny) pre ukrajinských boxerov

Nedávno sa uskutočnil nový, v poradí už štvrtý kemp na Slovensku v rámci medzinárodného športového projektu Olympic Dreams (Olympijské sny).

Mladí ukrajinskí boxeri Užhorodskej boxerskej federácie s podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu SR, Slovenskej boxerskej federácie, Národného športového centra SR a osobne prezidenta Slovenskej boxerskej federácie Tomáša Kovácsa strávili týždeň tréningov v športovom komplexe Akadémia Tomiho KIDa.

„Šport spája a pomáha! Počas mojej dlhej športovej kariéry sa mi potvrdilo, že tie športové priateľstvá sú úprimné, čisté! Stretol som mnoho športovcov,  funkcionárov,  trénerov  z rôznych krajín  a aj  keď  sa stalo, že  v mnohých  veciach  sme mávali iné názory, v jednom sme sa vždy zhodli – Športový  život  je tvrdý, ťažký, ale krásny! Som pripravený  pomáhať  športovcom  a akadémia Tomiho KIDa  je miestom, kde sa moji hostia, športovci z iných krajín vždy cítia ako doma. Posledná  návšteva  športovcov  z Ukrajiny ma tešila a do našej  športovej rodinky  vstúpili ďalší priatelia, bratia a sestry. Som vďačný za takúto návštevu. Teším sa na ďalšie stretnutie,“ povedal Tomáš Kováč.

Prezident Užhorodskej boxerskej federácie Stepan Molnar sa úprimne poďakoval slovenským kolegom a povedal, že ukrajinskí športovci absolvovali naplánované tréningy v bezpečných podmienkach, získali nové odborné skúsenosti a sú pripravení na nadchádzajúce významné súťaže.

„V svojom mene a celého štábu Užhorodskej a Zakarpatskej boxerskej federácie by som chcel vyjadriť vďaku organizátorom za toto podujatie. Podpora mladých športovcov v týchto ťažkých časoch je mimoriadne dôležitá, najmä zo strany našich zahraničných kolegov. Preto by som chcel vyjadriť vďaku prezidentovi Slovenskej boxerskej federácie Tomášovi Kovácsovi za srdečné prijatie užhorodského tímu a vysokú úroveň organizácie celého tréningového procesu. Vďaka takýmto ľuďom bude tento šport vždy na patričnej úrovni!“ povedal Stepan Molnar.

Do projektu Olympic Dreams (Olympijské sny) sa zapojil aj nový partner, medzinárodná spoločnosť „Perevozka.travel“, ktorá zabezpečila dopravu mladých športovcov na Slovensko.

„Je pre nás dôležité podporiť budúcnosť ukrajinského športu, pretože sám som športovec, takže viem, aké dôležité je podať ruku tým, ktorí žijú tréningom, režimom a víťazstvami. To je dnes obzvlášť dôležité,“ povedal Stanislav Hnatkovskyi, riaditeľ spoločnosti.

Projekt medzinárodných športových kempov Olympic Dreams (Olympijské sny) je zameraný na rozvoj olympijských športov a od roku 2022 ho realizuje Nadačný fond Budúcnosť pre deti. Počas tohto obdobia sa projektovému tímu podarilo zorganizovať viac ako 500 výjazdov mladých ukrajinských športovcov na tréningy do spriatelených krajín.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Inštitút využívania paragrafu 363 generálnym prokurátorom je podľa Remetu plne opodstatnený

Generálny prokurátor je v podstate zodpovedný za celý chod rezortu prokuratúry.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *