Home / SVET / Hlavní kandidáti na post predsedu Európskej komisie absolvovali spoločnú debatu, zamerali sa na viaceré témy

Hlavní kandidáti na post predsedu Európskej komisie absolvovali spoločnú debatu, zamerali sa na viaceré témy

24.5.2024 (SITA.sk) – Hlavní kandidáti na post predsedu Európskej komisie vo štvrtok popoludní absolvovali v Európskom parlamente debatu o Eurovízii. Ako uviedol web europarlamentu, diskusia bola zameraná na viaceré kľúčové témy – hospodárstvo a zamestnanosť, obranu a bezpečnosť, klímu a životné prostredie, demokraciu a líderstvo, migráciu a hranice a na inovácie a technológie.

Na diskusii organizovanej Európskou vysielacou úniou (EBU) v spolupráci s európskymi politickými stranami a Európskym parlamentom sa zúčastnili Walter Baier (Rakúsko, Európska ľavica), Sandro Gozi (Taliansko, Renew Europe Now), Ursula von der Leyenová (Nemecko, Európska ľudová strana), Terry Reintke (Nemecko, Európski zelení) a Nicolas Schmit (Luxembursko, Strana európskych socialistov).

Otázky kládli diváci v pléne, diváci, ktorí sa zúčastnili podujatí organizovaných styčnými kanceláriami Parlamentu v členských štátoch EÚ prostredníctvom sociálnych médií a dvaja moderátori. Kandidáti čelili aj individuálnym otázkam zo strany moderátorov v rámci takzvaných „Spotlight“ segmentov.

Viac k témam: Diskusia, Predseda Európskej komisie (EK), Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk – Hlavní kandidáti na post predsedu Európskej komisie absolvovali spoločnú debatu, zamerali sa na viaceré témy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Le Penová nebude žiadať rezignáciu prezidenta Macrona, ak jej strana vyhrá vo francúzskych predčasných voľbách

Strana Marine Le Penovej vyhrala v európskych voľbách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *