Home / POLITIKA / NAKA už plní svoju funkciu a chráni premiéra FICA

NAKA už plní svoju funkciu a chráni premiéra FICA

NAKA sa konečne prestala venovať nezmyslom ako korupcia a podvody politikov a začala konečne plniť svoju funkciu v zmysle zákona, ktorou je chrániť politikov pred nebezpečnými občanmi a predovšetkým tými, ktorí si „otvárajú svoje papuľe“ na americkom fejsbuku a ako uviedol minister vnútra Šutaj Eštok sú „majstrami sveta na internete z pohodlia domácnosti“.
Ako udviedla polícia na svojej Facebook stránke, tak NENÁVISTNÉ PREJAVY NEBUDEME TOLEROVAŤ: NAKA OBVINILA OSOBU, KTORÁ SA VYHRÁŽALA MINISTROVI VNÚTRA A POSLANCOM NÁRODNEJ RADY SR.
Ako uvádza náš komentátor Baltazár Chrumkavý, tak „NAKA konečne začína plniť svoju funkciu“ a veríme, že na DENNÍKu POLITIKA už nebudeme musieť publikovať články ako sú uvedené nižšie:
Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil jednu osobu z trestného činu nebezpečného vyhrážania.
Obvinená osoba sa mala trestného činu dopustiť až v troch skutkoch. Konkrétne mala poslať výhražnú správu ministrovi vnútra a ďalším dvom poslancom cez sociálnu sieť.
Ako sme už verejnosť informovali, dôkladne vyhodnocujeme podozrivé príspevky, ktoré nám boli oznámené alebo ktoré sme odhalili v rámci posilneného výkonu.
Všetky analyzujú špecializované operatívne oddelenia Policajného zboru a podľa povahy ich odovzdávajú policajným útvarom, ktoré vedú vyšetrovanie.
Tento prípad vyšetruje NAKA. Na obvineného sme spracovali podnet na jeho vzatie do väzby. Dozor vykonávajúci prokurátor sa s podnetom stotožnil a o jeho návrhu bude rozhodovať príslušný súd.
Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody od šiestich mesiacov až do troch rokov.

Naďalej pokračujeme v analýzach nenávistných príspevkov a takých príspevkov, ktoré schvaľujú trestnú činnosť, kde môže ísť o trestný čin schvaľovania trestného činu, nebezpečného vyhrážania, ale aj ďalšie trestné činy.
Vo všetkých prípadoch budeme konať bez výnimky.

Matúš Šutaj Eštok naďalej trvá na tom, že bezpečnostné opatrenia na rokovaní vlády v Handlovej boli na maximálnej možnej úrovni.

„Nerozumiem, ako môžu rôzni majstri sveta z pohodlia domácnosti hodnotiť zásah ochranky,“ povedal minister vnútra a dodal, že ochranka zasiahla rýchlo a zachránila premiérovi život.

Plne stojím za šéfom úradu na ochranu ústavných činiteľov, odkázal Šutaj Eštok „nenávistným médiám“.

Šéf ochrankárov Pavol Krejčí má podľa neho za sebou roky skúseností. „Urobil všetko pre to, aby ochrankári mali také výcviky, aké majú mať,“ povedal Šutaj Eštok a skritizoval predošlú vládu, že za jej úradovania nemali ochrankári dostatočný moderný výcvik. (ta3)

Baltazár Chrumkavý
Zdroj: TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini odovzdal ďakovné medaily za zásluhy o rozvoj spoločnosti v oblasti obrany a bezpečnosti (video)

Urobil tak v Brezovej pod Bradlom počas osláv Dňa Ozbrojených síl (OS) SR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *