Home / SLOVENSKO / K víťazstvu stačí šírenie poloprávd a hoaxov. Slovensko sa podľa Gröhlinga zobudilo do smutného rána

K víťazstvu stačí šírenie poloprávd a hoaxov. Slovensko sa podľa Gröhlinga zobudilo do smutného rána

7.4.2024 (SITA.sk) – K víťazstvu stačí šírenie poloprávd, hoaxov a rozdeľovanie spoločnosti. Uviedol to predseda strany Sloboda a solidarita (SaS) Branislav Gröhling v relácii TA3 V politike.

Viac o téme: Prezidentské voľby na Slovensku 2024

>>> Online (minúta po minúte) z priebehu 2. kola a volebnej noci

Slovensko sa podľa neho zobudilo do smutného rána, no napriek tomu novozvolenému prezidentovi Petrovi Pellegrinimu (Hlas-SD) zagratuloval a poďakoval sa všetkým voličom.

Víťazstvo jednej alebo druhej strany

„Nehovoril by som o tom, že je to víťazstvo jednej alebo druhej strany, pretože Ivan Korčok dostal 1,2 milióna hlasov, Pellegrini dostal 1,4 milióna hlasov a stále tu máme ešte obrovskú masu ľudí, čo neprišli voliť,“ uviedol predseda SaS.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Druhé kolo prezidentských volieb na Slovensku 2024 (fotografie)

Dodal, že to bude výzvou pre Pellegriniho, aby sa oprostil od vlády a nebol stále častovaný prívlastkom, ktorý si sám dal.

>>> Kompletné výsledky 2. kola prezidentských volieb

Prezident vlády

„Aby naozaj zastupoval všetkých voličov. Pre stranu SaS je to obrovský signál, aby sme v parlamente zastupovali 1,2 milióna voličov Korčoka a ich hodnoty. Uvidíme, ako sa Pellegrini vysporiada s tým, že chce byť prezidentom vlády,“ konštatoval Gröhling.

Uzavrel, že ak bude Pellegrini pokračovať spôsobom, že bude schvaľovať všetky zákony a podpisovať ich, tak bude na strane SaS, aby pozorne pozorovala aj vládu a Pellegriniho a využila všetky svoje možnosti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Volebná noc Petra Pellegriniho v 2. kole prezidentských volieb na Slovensku 2024 (fotografie)

Viac k témam: diskusná relácia V politike, Kandidát na prezidenta Ivan Korčok (Prezidentské voľby 2024), Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini (Prezidentské voľby 2024), Nový prezident, Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS), Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk – K víťazstvu stačí šírenie poloprávd a hoaxov. Slovensko sa podľa Gröhlinga zobudilo do smutného rána © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *