Home / SLOVENSKO / HARABÍN: P. Pellegríni, to ani v Bangladéši nemôže byť. TO VIDEO musíte vidieť

HARABÍN: P. Pellegríni, to ani v Bangladéši nemôže byť. TO VIDEO musíte vidieť

Situácia okolo Petra Pellegriniho a jeho protikandidáta v prvom kole prezidentských volieb Štefana Harabina sa značne skomplikovala v posledných dňoch.

Spravodajské weby vrátane mainstrímového Denníka N museli v rozmedzí niekoľkých desiatok minút zverejniť úplne protichodné informácie o tom, či tretí kandidát v prvom kole prezidentských volieb Štefan Harabín podporil Petra Pellegriniho.

„Keďže Harabina volilo v prvom kole zhruba 264-tisíc ľudí, každé jeho slovo v prospech či neprospech niektorého z kandidátov má svoj význam. Vo štvrtok napoludnie sa však dá povedať, že zatiaľ sa nič nemení: Štefan Harabin svojim voličom neoznámil, koho konkrétne by mohli 6. apríla zvoliť za nového prezidenta,“ píše Denník N.

Zmätok vznikol po tom, čo sa od rána šírila správa dovtedajšieho šéfa Harabinovej volebnej kampane Miroslava Jureňu, že vyzval na podporu Petra Pellegriniho. Oznámil to web Extra plus, kde Harabin často vystupuje.

Miroslav Jureňa tam poslal v mene Harabina stanovisko, v ktorom vyzval ľudí nielen voliť, ale tvrdí v ňom aj to, že predseda Hlasu Peter Pellegrini si osvojil časť Harabinovho programu. Z vyjadrenia jasne vyplývalo, že Harabin pred druhým kolom podporil Pellegriniho.

Harabin to však vzápätí dementoval. Tvrdí, že Jureňa ho podrazil a voličom poskytol svoje vyjadrenie a nie je jeho. Zdôraznil, že v štábe dal zákaz dávať v tejto spojitosti akékoľvek vyjadrenia.

„Nie je to pravda. Nie je to moje vyjadrenie a ani vyjadrenie môjho volebného štábu,“ reagoval Harabin pre Denník N na správu o podpore v poradí druhého z kandidátov v prvom kole. Tvrdí, že ide o „Jureňovu partizánčinu“.

„Jureňa bol zbavený s okamžitou platnosťou funkcie vedúceho volebného štábu,“ napísal Harabin cez telegramový infokanál.

Harabin aj po prvom kole spochybňoval Pellegriniho kandidatúru, hovoril, že predseda Národnej rady nemôže kandidovať za prezidenta. V priebehu posledných týždňov opakovane hovorí o tom, že je to nelegitímny kandidát, pretože ako predseda parlamentu je v konflikte záujmov.

Na telegramovom kanáli deň po voľbách zdieľal status, že predseda Hlasu nemôže kandidovať, pretože na volebných lístkoch mal uvedenú nesprávnu funkciu. „Štátna komisia pre voľby klame, keď u Pellegriniho neuvádza funkciu predsedu parlamentu, ale iba poslanec,“ písal aj počas sobotňajších volieb.

Viac aj vo videu

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nová éra je tu. Samsung predstavil inovatívnu sériu AI televízorov

Spoločnosť Samsung Electronics odhalila ďalšie podrobnosti o novej generácii televízorov roku 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *