Home / šport / Futbal / Suslov a Pekarík pre zranenia opúšťajú tím slovenskej reprezentácie, Calzona vymenil aj brankára Dúbravku

Suslov a Pekarík pre zranenia opúšťajú tím slovenskej reprezentácie, Calzona vymenil aj brankára Dúbravku

24.3.2024 (SITA.sk) – Slovenskí futbaloví reprezentanti vycestujú do nórskeho mesta Oslo, kde ich čaká ďalší zápas v rámci prípravy na ME 2024 proti domácemu výberu, bez zranenej dvojice Tomáš SuslovPeter Pekarík. Obaja hráči utrpeli zranenie v sobotnom zápase proti Rakúsku, ktorý Slováci prehrali 0:2. Informáciu priniesol oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Poškodenie stehenného svalu

„Magnetická rezonancia ukázala, že Peťo Pekarík má poškodený pravý stehenný sval. Liečba sa odhaduje na 3 až 6 týždňov, a tak nemalo význam, aby s nami letel do Nórska. Tomáš Suslov tiež nebude môcť hrať a rovnako do Osla nepocestuje. Aj on absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Má čiastočne natrhnuté väzy v pravom členku, liečba sa odhaduje na 3 až 4 týždne,“ vysvetlil pre web SFZ lekár národného tímu Zsolt Fegyveres.

Listina zranených hráčov je tak opäť o čosi širšia. Už proti Rakúsku nemohli zo zdravotných dôvodov nastúpiť viacerí hráči, ktorí sa pravidelne objavujú v reprezentačnej nominácii. Chýbali Milan Škriniar, Denis Vavro, Ľubomír Šatka, Matúš Bero, Ivan Schranz či Róbert Polievka.

Dúbravka dostal voľno

Tréner Francesco Calzona na miesta Suslova a Pekaríka dodatočne nepovolal žiadnych nových hráčov. Zmena však nastala medzi brankármi. Martin Dúbravka dostal vzhľadom na osobné dôvody od talianskeho stratéga voľno. Na nedeľňajšom tréningu sa tak objavil brankár trnavského Spartaka Dominik Takáč.

Slováci nastúpia proti reprezentácii Nórska v utorok 26. marca. Hrať sa bude v hlavnom meste na štadióne Ullevaal. Slovenskú reprezentáciu pred ME 2024 v Nemecku čaká ešte dvojica júnových prípravných duelov so San Marínom a Walesom.

Viac k témam: Majstrovstvá Európy (ME) vo futbale
Zdroj: SITA.sk – Suslov a Pekarík pre zranenia opúšťajú tím slovenskej reprezentácie, Calzona vymenil aj brankára Dúbravku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Boli sme mäkkí a bojazliví, je to moja zodpovednosť. Tréner Calzona sa ospravedlnil fanúšikom Neapolu za prehru v Empoli

Neapol z ostatných šiestich ligových duelov vyťažil iba šesť bodov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *