Home / POLITIKA / TRESTNÝ ZÁKON bol easy, 1-dňová dialničná známka je TVRDÝ oriešok

TRESTNÝ ZÁKON bol easy, 1-dňová dialničná známka je TVRDÝ oriešok

MAFIÁNSKY TRESTNÝ BALÍČEK, bol prijatý expresne rýchlo v zrýchlenom legislativnom konaní, ale legislatívny proces pri 1-dňovej dialničnej známke je tak náročný, že bude prijatý až v druhej polovici rok 2024.

„Zavedenie jednodňovej diaľničnej známky sa odkladá. Dôvodom je, že legislatívny proces ešte nie je ukončený. Zavedenie jednodňovej diaľničnej známky očakávame v druhej polovici roka,“ uviedla včera  Mgr. Petra Poláčiková, hovorkyňa Ministerstvo dopravy.

Kým rozsiahle zmeny trestného zákona ako sú uvedené nižšie a ktorého prijatie malo ovplyvniť stovky až tísíce trestných konaní (len samotne zrušenie špeciálnej prokuratúry spomalí a skomplikuje konania na súdoch) bol slovenskými poslancami prijatý expresne rýchlo a bez problémov, zmeny vo fungovaní dialničných známok sú pre poslancov NR SR ozaj trvdým orieškom a legislatívne zmeny sa očákavajú až v druhej polovici roka.

Ústavný súd mafiánsky balíček pozastavil ale zrušenie Špeciálnej prokuratúry cez súd prešlo. „Zrušenie špeciálnej prokuratúry nepochybne spomalí trestné konania, všetko sa bude musieť nanovo sprocesovať a očakávam, že to potrvá navyše niekoľko mesiacov až rokov, oproti stavu ak by sa nič v tejto problematike nemenilo,“ uviedol prokurátor. 

Odlišné stanoviská k rozhodnutiu Ústavného súdu vydali dvaja jeho sudcovia.

Zdroj: TU

 

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nová éra je tu. Samsung predstavil inovatívnu sériu AI televízorov

Spoločnosť Samsung Electronics odhalila ďalšie podrobnosti o novej generácii televízorov roku 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *