Home / SLOVENSKO / Pellegrini je prekvapený z rozhodnutia českej vlády ukončiť konzultácie s Ficovou vládou

Pellegrini je prekvapený z rozhodnutia českej vlády ukončiť konzultácie s Ficovou vládou

7.3.2024 (SITA.sk) – Predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Hlas-SD) prekvapilo rozhodnutie českej vlády ukončiť medzivládne konzultácie so Slovenskom.

Ako ďalej na sociálnej sieti uviedol, nikdy neodsúdi žiadneho politika z členských krajín Európskej únie, ktorý bude „diplomatickými prostriedkami hľadať s vysokými predstaviteľmi Ruskej federácie cestu k mieru“.

Zmena zahraničnej politiky

„Som presvedčený, že bez ohľadu na súčasnú mediálne prezentovanú atmosféru nikdy nikto nerozdelí tak spojené národy, ako sme my, Slováci a Česi,“ povedal.

Česká vláda ukončila medzivládne konzultácie so Slovenskom a nebude sa stretávať na spoločných rokovaniach s vládou Roberta Fica. Dôvodom je zmena zahraničnej politiky Slovenska a kroky našej diplomacie vo vzťahu k Rusku.

Výrazné rozdiely

Podľa českého premiéra Petra Fialu „nie je možné zastierať výrazné rozdiely v kľúčových témach zahraničnej politiky,“ informuje Seznam.cz.

„Nepovažujeme za vhodné, aby sme uskutočnili v nasledujúcich týždňoch či mesiacoch medzivládnu konzultáciu s vládou Slovenské republiky,“ vyhlásil Fiala po zasadnutí kabinetu. Podľa neho už Praha o tom informovala Bratislavu.

Viac k témam: česko-slovenské vzťahy, Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS)
Zdroj: SITA.sk – Pellegrini je prekvapený z rozhodnutia českej vlády ukončiť konzultácie s Ficovou vládou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

RTVS na odovzdávaní cien Slnko v sieti získala až 17 ocenení, čierna komédia Invalid bola úspešná a zvíťazila v siedmich kategóriách

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) získala na piatkovom odovzdávaní Národných filmových cien Slnko v sieti 17 ocenení z celkovo 18 kategórií.

2 komentáre

  1. Miroslav Sukenik

    Pellegrini musí byť veľmi simplexná osobnosť, keď je z toho prekvapený.

  2. Miroslav Sukenik

    Pellegrini musí byť veľmi simplexná osobnosť, keď je z toho všetkého prekvapený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *