Home / SLOVENSKO / Obranná dohoda s USA nebude podľa Kaliňáka zrušená, Naď vyzval Ficovu vládu k ospravedlneniu sa za strašenie Slovákov

Obranná dohoda s USA nebude podľa Kaliňáka zrušená, Naď vyzval Ficovu vládu k ospravedlneniu sa za strašenie Slovákov

1.3.2024 (SITA.sk) – Bývalý minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) vyzýva vládu k verejnému ospravedlneniu sa za strašenie a klamanie Slovákov.

Dôvodom je, že súčasný minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) potvrdil, že obranná dohoda s USA (DCA), ktorá bola za Slovensko podpísaná ešte Naďom, nebude zrušená. Ako povedal Naď, antikampaň proti tejto zmluve sprevádzali klamstvá, burcovanie a strašenie Slovenska.

Zmluva je dôležitá pre bezpečnosť

„Celé Slovensko bolo tyranizované, strašené a klamané. Podľa Smeru vtedy „vlastizradcovská“ zmluva, už dnes nie je vlastizradcovská,“ vyhlásil predseda Demokratov a podotkol, že zmluvu majú uzatvorenú mnohé krajiny. Zmluva je podľa Naďa mimoriadne dôležitá pre bezpečnosť a obranu Slovenska.

„Podľa Kaliňáka sú Američania féroví a neporušujú žiadne z ustanovení zmluvy. Ficovi, ale aj Hlasu a extrémistom zmluva poslúžila, štandardne, ako nástroj propagandy a strachu voči ľuďom, ktorých klamali a zastrašovali nezmyslami. Je to úbohé a zároveň to potvrdzuje, že vláda Eduarda Hegera konala správne,“ uviedol Naď.

Zároveň dodal, že z tohto dôvodu žiada Roberta Fica, Petra Pellegriniho, Roberta Kaliňáka, Juraja Blanára, Petra Kmeca či Ľuboša Blahu, aby sa „pozreli verejnosti do očí a poprosili o odpustenie“.

Urobili im zo života peklo

Naď dodal, že koalícia a jej stúpenci organizovali protesty nielen pred parlamentom, ale aj pred jeho domom, a celú krajinu oblepili hanlivými billboardami poslancov, ktorí hlasovali za túto zmluvu.

„Dnešná vláda nám opozičným politikom a občanom Slovenska urobila pre dohodu zo života peklo. Poviem za seba – vyhrážky smrťou a ublížením rodinným príslušníkom, nábojnice v schránke, neustále ataky zo strany oklamanej verejnosti. Pýtam sa kvôli čomu som toto ja a moja rodina museli trpieť? No, kvôli neškodnej, štandardnej a pre našu bezpečnosť prospešnej zmluve,“ zdôraznil Naď s tým, že dúfa, že sa oklamaným voličom otvorili oči.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister obrany SR, obranná dohoda, obranná dohoda USA a Slovenska, Predseda demokratov
Zdroj: SITA.sk – Obranná dohoda s USA nebude podľa Kaliňáka zrušená, Naď vyzval Ficovu vládu k ospravedlneniu sa za strašenie Slovákov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *