Home / šport / Tenis / Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

21.2.2024 (SITA.sk) – Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru. Oficiálny odchod z tenisovej scény oznámil v stredu po tom, čo neodohral žiadny zápas približne dva a štvrť roka.

„Mal som veľmi radostnú, neobyčajnú a dlhú kariéru napriek tomu, že som ako tenista mal mimoriadne skromné začiatky,“ uviedol na platforme X rodák zo Záhrebu, ktorý na budúci týždeň oslávi 45. narodeniny.

Svoju 25-ročnú kariéru zakončil 211 centimetrov vysoký dlháň s ôsmimi titulmi vo dvojhre a bilanciou 371 víťazstiev a 346 prehier. Na odmenách zarobil dovedna 10,1 milióna dolárov. Najvyššie bol v rebríčku ATP v auguste 2008 na 14. mieste. Jeho najlepším grandslamovým výsledkom vo dvojhre bolo štvrťfinále Wimbledonu v roku 2009. S chorvátskym tímom vyhral v roku 2005 Davisov pohár. Vo finále vtedy Chorváti zvíťazili nad Slovákmi.

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým“ podaním. Podľa údajov ATP zaznamenal dovedna 13 728 es, pričom v historickej tabuľke v rámci tejto štatistiky mu patrí druhá priečka za Američanom Johnom Isnerom so 14 470 esami. Šesťnásobný grandslamový šampión vo dvojhre Boris Becker označil servis Karloviča za „najlepší v tenise“.

Viac k témam: Davisov pohár, grandslamový turnaj, Ukončenie kariéry
Zdroj: SITA.sk – Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *