Home / SVET / Rusi zrejme nedokážu okamžite využiť dobytie Avdijivky na rozšírenie územných ziskov, tvrdia Briti

Rusi zrejme nedokážu okamžite využiť dobytie Avdijivky na rozšírenie územných ziskov, tvrdia Briti

20.2.2024 (SITA.sk) – Po dobytí Avdijivky potrebujú ruské sily čas na opätovné doplnenie vybavenia a odpočinok, ale v najbližších týždňoch sa pokúsia rozšíriť územné zisky. Ako referuje web Ukrajinská pravda, takýto postup prognózujú britské spravodajské služby.

Britské ministerstvo obrany poznamenalo, že počas minulého týždňa ruské sily ovládli Avdijivku a koksovňu severne od tohto mesta, o ktoré sa od októbra minulého roka viedli tvrdé boje.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajinské sily sa zároveň stiahli do chránených pozícií západne od Avdijivky.

„Naznačuje to, že ruským silám chýba bojová schopnosť na okamžité využitie dobytia Avdijivky a potrebujú nejaký čas na opätovné doplnenie vybavenia a odpočinok. V najbližších týždňoch sa Rusko pravdepodobne pokúsi postupne rozšíriť svoju územnú kontrolu za hranice Avdijivky,“ píše sa v hodnotení britských spravodajských služieb.

V jednej z predchádzajúcich správ spravodajských služieb bolo uvedené, že Rusko pri útokoch na Avdijivku stratilo najmenej 400 kusov techniky.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusi zrejme nedokážu okamžite využiť dobytie Avdijivky na rozšírenie územných ziskov, tvrdia Briti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vo Varšave horí nákupné centrum, hasiči nasadili desiatky tímov (video)

Podľa hasičov plamene zachvátili viac ako 80 percent centra.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *