Home / SLOVENSKO / Genocída a holokaust sa musia stať večným mementom toho, čo sa už nikdy nesmie opakovať. Uviedla strana Smer-SD

Genocída a holokaust sa musia stať večným mementom toho, čo sa už nikdy nesmie opakovať. Uviedla strana Smer-SD

27.1.2024 (SITA.sk) – Nech sa holokaust a genocída iných obyvateľov Európy na základe národnej príslušnosti, rasy a presvedčenia stane večným mementom toho, čo sa už nikdy nesmie opakovať.

Uviedla to strana Smer-SD pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu. Ako strana uviedla, holokaust bola tragédia celého ľudstva, na ktorú sa nesmie zabudnúť.

„Dňa 27. januára 1945 oslobodili sovietske vojská koncentračný a vyhladzovací tábor Auschwitz – Osvienčim. Je čas na reflexiu, pripomenutie si pamiatky na milióny nevinných životov, ktoré boli obeťou nacistického režimu,“ vyhlásil Smer s tým, že na obete holokaustu nikdy nezabudnú.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

27. januára si na základe rozhodnutia Valného zhromaždenia Organizácie Spojených národov z roku 2005 pripomíname ako Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu. Tento deň je pamiatkou na utrpenie šiestich miliónov židovských detí, žen a mužov počas druhej svetovej vojny. Práve v tento januárový deň bol v roku 1945 oslobodený nacistický koncentračný a vyhladzovací tábor v Osvienčime. Počas vojny nacisti zavraždili aj približne 70-tisíc Židov zo Slovenska, väčšinu v nacistických vyhladzovacích táboroch alebo na tzv. pochodoch smrti, teda pri násilnej evakuácii táborov krátko pred koncom vojny. Nacisti vraždili aj Sintov a Rómov, politických väzňov, homosexuálov, ľudí s postihnutím, Svedkov Jehovových či sovietskych vojnových zajatcov.

Viac k témam: Auschwitz, Genocída, Holokaust, Koncentračný tábor Auschwitz, Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu, Obete holokaustu, Osvienčim, Spomienka na obete holokaustu
Zdroj: SITA.sk – Genocída a holokaust sa musia stať večným mementom toho, čo sa už nikdy nesmie opakovať. Uviedla strana Smer-SD © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Jeden komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *