Home / SLOVENSKO / Policajti boli povolaný do bytu pre neutíchajúci detský plač, matka nechala doma bez dozoru len 1,5 ročnú dcéru

Policajti boli povolaný do bytu pre neutíchajúci detský plač, matka nechala doma bez dozoru len 1,5 ročnú dcéru

19.1.2024 (SITA.sk) – Polícia vyšetruje v súvislosti s trestným činom opustenia dieťaťa mladú matku, ktorá v obci v okrese Hlohovec nechala doma bez dozoru 1,5 ročnú dcérku.

Neutíchajúci detský plač

Policajti boli počas nočnej služby vyslaní na preverenie oznámenia, podľa ktorého sa z prázdneho bytu ozýva neutíchajúci detský plač. Hliadka podľa trnavskej polície zaklopala na dvere, no z bytu bolo počuť len detský plač.

„Keďže ani na opakované výzvy nikto nereagoval, vznikla dôvodná obava, že by sa dieťa mohlo nachádzať v ohrození života. Preto sa policajti rozhodli, za prítomnosti susedov, byt otvoriť. Staršie dvere sa im podarilo bez poškodenia vytiahnuť z pántov a vojsť dnu,“ informovala trnavská polícia.

Matka sa vrátila po piatich hodinách

Policajti našli v byte len malé dievčatko, ktoré za pomoci susedov prebalili a prezliekli do čistého oblečenia. Polícia zároveň kontaktovala pracovníčku sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Po príchode sociálnej pracovníčky, ktorá situáciu preverila, prišla na miesto aj privolaná RZP. Zdravotníci si dievčatko prevzali a previezli na pozorovanie do trnavskej nemocnice. Mladá matka sa domov vrátila po viac ako piatich hodinách.

Viac k témam: Dieťa, opustené dieťa, Rýchla zdravotná pomoc (RZP), Trestný čin, trnavská polícia
Zdroj: SITA.sk – Policajti boli povolaný do bytu pre neutíchajúci detský plač, matka nechala doma bez dozoru len 1,5 ročnú dcéru © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *