Home / šport / Ostatné športy / USA majú po 42 rokoch medailu v behu na lyžiach, Randallová a Digginsová zlaté v tímšprinte

USA majú po 42 rokoch medailu v behu na lyžiach, Randallová a Digginsová zlaté v tímšprinte

PJONGČANG 21. februára (WebNoviny.sk) – Američanky zvíťazili v stredajšom finále v tímšprinte žien voľnou technikou v behu na lyžiach na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu.

Kikkan Randallová a Jessica Digginsová získali po 42 rokoch pre USA olympijskú medailu v tomto odvetví, zároveň prvú zlatú. V závere pretekov zdolali Švédky a Nórky.

Americké duo nadviazalo na svetový šampionát v roku 2013, na ktorom tiež dokázalo triumfovať. Pred nimi sa z ich krajanov podarilo postaviť sa na olympijské pódium iba Billovi Kochovi na ZOH 1976 v Innsbrucku. Pre Randallovú je Pjongčang už jej tretia olympiáda, na všetkých sa zúčastnila aj v tímšprinte.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

Do histórie sa zapísala aj nórska pretekárka Marit Björgenová, ktorá bola v stredu súčasťou bronzového nórskeho tímu. Do zbierky získala už svoju 14. medailu, prekonala krajana Oleho Einara Björndalena. V celkovom olympijskom sumári je úspešnejšia iba jedna žena – bývalá sovietska gymnastka Julia Latyninová s 18 medailami.

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Beh na lyžiach

BEH NA LYŽIACH

Tímšprint žien voľnou technikou (6×1,25 km) – finále: 1. USA (Kikkan Randallová, Jessica Digginsová) 15:56,47 min, 2. Švédsko (Charlotte Kallová, Stina Nilssonová) +0,19 s, 3. Nórsko (Marit Björgenová, Maiken Caspersen Fallová) +2,97, 4. Švajčiarsko (Nadine Fändrichová, Laurien van der Graaffová) +21,32, 5. Fínsko (Mari Laukkanenová, Krista Pärmäkoskiová) +22,71, 6. Slovinsko (Alenka Čebašeková, Anamarija Lampičová) +31,77, 7. Poľsko (Justyna Kowalczyková, Sylwia Jaskowiecová) +36,01, 8. Francúzsko (Jean Auroreová, Caroline Hugueová) +36,02

Viac k témam: beh na lyžiach, Beh na lyžiach ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, Jessica Digginsová, Kikkan Randallová, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – USA majú po 42 rokoch medailu v behu na lyžiach, Randallová a Digginsová zlaté v tímšprinte © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *