Home / šport / Ostatné športy / Klaebo s tretím zlatom v Pjongčangu, Nóri zvíťazili v tímšprinte mužov

Klaebo s tretím zlatom v Pjongčangu, Nóri zvíťazili v tímšprinte mužov

PJONGČANG 21. februára (WebNoviny.sk) – Nórski bežci na lyžiach ovládli stredajšie finále tímšprintu mužov voľnou technikou na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu.

Martin Johnsrud Sundby, Johannes Hoesflot Klaebo získali zlato s náskokom 1,71 sekundy pred Olympijskými športovcami z Ruska. Bronzové medaily si vybojovali Francúzi. Nórsku neušlo v Pjongčangu pódiové umiestnene v behu na lyžiach dosiaľ ani v jednej disciplíne.

Klaebo získal v Kórei už svoje tretie zlato a je iba štvrtým mužom v histórii, ktorému sa to na ZOH podarilo pred dovŕšením 22 rokov veku a celkovo tretím v odvetví. Pred ním to boli Nikolaj Zimiatov zo ZSSR (Moskva 1980), a Nóri Vegard Ulvang (Albertville 1992) a Björn Djählie – tomu sa to podarilo dvakrát – v Albertville aj v Nagane 1998. Zároveň je prvým nórskym trojnásobným víťazom po Olem Einarovi Björndalenovi. Tomu sa dokonca podarilo triumfovať štyrikrát v biatlone v Salt Lake City 2002.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

Klaebo sa tiež stal iba druhým športovcom po Björnovi Lindovi, ktorý zvíťazil v individuálnom aj tímovom šprinte. Švéd to dokázal v Turíne 2006. Slovensko v zložení Peter Mlynár, Andrej Segeč nepostúpilo zo semifinále.

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Beh na lyžiach

BEH NA LYŽIACH

Tímšprint mužov voľnou technikou (6x 1,4 km) – finále: 1. Nórsko (Martin Johnsrud Sundby, Johannes Hoesflot Klaebo) 15:56,26, 2. Olympijskí športovci z Ruska (Denis Spicov, Alexander Bolšunov) +1,71 s, 3. Francúzsko (Maurice Manificat, Richard Jouve) +2,02, 4. Švédsko (Marcus Hellner, Calle Halfvarsson) +3,07, 5. Taliansko (Dietmar Nöckler, Federico Pellegrino) +18,55, 6. USA (Erik Bjornsen, Simeon Hamilton) +20,72, 7. Česko (Martin Jakš, Aleš Razym) +28,57, 8. Kanada (Len Valjas, Alex Harvey) +35,60

Viac k témam: beh na lyžiach, Beh na lyžiach ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, Johannes Hoesflot Klaebo, Martin Johnsrud Sundby, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Klaebo s tretím zlatom v Pjongčangu, Nóri zvíťazili v tímšprinte mužov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *