Home / šport / Hokej / Slováci nastúpia vo štvrťfinále proti Fínom na pravé poludnie. Aký je ďalší program MS v hokeji do 20 rokov?

Slováci nastúpia vo štvrťfinále proti Fínom na pravé poludnie. Aký je ďalší program MS v hokeji do 20 rokov?

1.1.2024 (SITA.sk) – Slovenská reprezentácia hokejistov do 20 rokov na juniorskom svetovom šampionát vo švédskom Göteborgu nastúpi v utorkovom štvrťfinále proti Fínom. Rozhodli o tom záverečné súboje v základných skupinách.

Fíni si 3. priečku v A-skupine zaistili triumfom 5:4 po samostatných nájazdoch nad domácimi Švédmi.

Slováci opäť v hale Frölundaborg

Tento súboj o postup do semifinále sa uskutoční na pravé poludnie v hale Frölundaborg, v ktorej slovenskí mladíci odohrali všetky súboje B-skupiny.

Fíni v A-skupine prehrali s Kanaďanmi 2:5 a s Nemcami 3:4, neskôr zdolali Lotyšov 4:0 a v nedeľu aj Švédov.

Viac o téme: MS v hokeji do 20 rokov

Na meno súpera museli hokejisti SR čakať až do úplného konca skupinovej časti, no Nemci napokon podľa očakávania podľahli Kanaďanom 3:6 a zostali na poslednej 6. pozícii v „áčku“, čaká ich teda boj o zotrvanie medzi elitou proti Nórom.

Zdolaný tím si o rok vymení miesto s výberom Kazachstanu.

V aréne Frölundaborg neskôr od 17.00 h absolvujú štvrťfinálový duel aj Američania a vyzvú Lotyšov.

Repríza finále v hale Scandinavium

Hala Scandinavium bude hostiť od 14.30 h reprízu minuloročného finále medzi Kanaďanmi a Čechmi, o 19.30 h v nej nastúpia domáci Švédi proti Švajčiarom. V rovnakej aréne sa 4. a 5. januára uskutočnia aj súboje o medaily.

Slovenskí mladíci na MSJ hrali vo štvrťfinále aj vlani, potrápili v ňom neskorších šampiónov z Kanady. Zatiaľ naposledy do semifinále „prekĺzli“ ešte na prelome rokov 2014 a 2015, napokon z toho bol bronz.

Cez štvrťfinále prešli Slováci v ére samostatnosti zatiaľ iba trikrát a bronz brali aj v januári 1999, v sezóne 2008/2009 z toho bola 4. priečka. Zaujímavosťou je, že všetky tri semifinálové účasti zaznamenali na kanadskej pôde.

Na tohtosezónnom šampionáte majú hráči SR smelé ciele. Po zápasoch v základných skupinách majú najproduktívnejšieho hráča celého turnaja, Servác Petrovský nazbieral zatiaľ 9 bodov za 5 gólov a 4 asistencie. V Top 10 produktivity sú aj Filip Mešár (1+6) a Peter Repčík (3+3).

Viac k témam: MS v hokeji do 20 rokov
Zdroj: SITA.sk – Slováci nastúpia vo štvrťfinále proti Fínom na pravé poludnie. Aký je ďalší program MS v hokeji do 20 rokov? © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kouč slovenského majstra Stavjaňa naznačil pokračovanie v Nitre, do dôchodku sa nechystá ani Mezei

Pre kouča klubu spod Zoboru Antonína Stavjaňu je to druhý titul v slovenskej extralige, ten prvý získal v sezóne 2015/2016, keď sa s Nitrou radoval z prvej zlatej medaily.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *