Home / SLOVENSKO / Ficova vláda začína napĺňať záväzok z Programového vyhlásenia, v Trenčíne má prvé výjazdové rokovanie (foto)

Ficova vláda začína napĺňať záväzok z Programového vyhlásenia, v Trenčíne má prvé výjazdové rokovanie (foto)

12.12.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 12. decembra 12:23

Vláda Roberta Fica sa v utorok stretne na svojom prvom výjazdovom rokovaní v Trenčíne. Začína tak napĺňať záväzok z Programového vyhlásenia organizovať výjazdové rokovania vlády v pravidelných dvojmesačných intervaloch. Nadviazať tak chce na pozitívne skúsenosti s rokovaniami v regiónoch z obdobia do roku 2020 za účelom prehlbovania územnej súdržnosti spoločnosti.

Župa musela vrátiť dotáciu

Členovia vlády prerokujú analýzu sociálno-ekonomickej situácie Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a návrhy na zlepšenie v sociálnej a hospodárskej oblasti. Detaily analýzy zatiaľ nie sú známe a materiál bude k dispozícii dodatočne.

Tak ako v minulosti sa však očakáva, že vláda uvoľní pre vybrané kľúčové projekty v regióne finančné prostriedky. Neoficiálne sa hovorí predovšetkým o podpore dostavby regionálnej hokejovej akadémie v Trenčíne, keďže TSK za ministrovania Igora Matoviča musela vrátiť ministerstvu financií schválenú dotáciu pre nedodržanie časových lehôt.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Výjazdové rokovanie vlády v Trenčíne (fotografie)

Pozvaní sú aj Božík a Rybníček

Na vládne rokovanie sú pozvaní vybraní zástupcovia samosprávy a samosprávnych združení, chýbať by nemali vrcholní predstavitelia Združenia miest a obcí Slovenska a Únie miest Slovenska Jozef Božik a Richard Rybníček.

Výjazdové rokovanie vlády sa začalo o 10:00 v zrekonštruovanej budove Gastrocentra, ktorú v utorok čaká aj slávnostné otvorenie. Budova slúžiaca ako školský závod pre študentov Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne je súčasťou centra mesta od roku 1987, ale tridsať rokov nemenila svoju tvár.

TSK ju zrekonštruoval vďaka Integrovanému regionálnemu operačnému programu za viac ako 5 miliónov eur.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Výjazdové rokovanie vlády
Zdroj: SITA.sk – Ficova vláda začína napĺňať záväzok z Programového vyhlásenia, v Trenčíne má prvé výjazdové rokovanie (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dve autá sa čelne zrazili neďaleko obce Vieska, tragickú nehodu neprežil vodič Audi (foto)

Vyšetrovanie dopravnej nehody si prebrala kriminálka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *