Home / SLOVENSKO / Blanár: Ľudské práva nie sú len slová na papieri, sú základom mieru a cestou k spravodlivejšej spoločnosti

Blanár: Ľudské práva nie sú len slová na papieri, sú základom mieru a cestou k spravodlivejšej spoločnosti

10.12.2023 (SITA.sk) – Je kolektívnou povinnosťou svetovej spoločnosti presadzovať ľudské práva každého človeka na svete. Pri príležitosti nedeľného Dňa ľudských práv to uviedol minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár (Smer-SD). Desiaty december si totiž svet každoročne pripomína ako Deň ľudských práv.

Ľudské práva nie sú len slová na papieri, sú základom mieru a cestou k spravodlivejšej, rovnocennejšej a inkluzívnejšej spoločnosti pre dnešok, zajtrajšok a budúce generácie. Ich rešpektovanie, ochrana a napĺňanie sú nevyhnutné pre podporu spravodlivosti, zodpovednosti a pre ukončenie beztrestnosti,“ zdôraznil Blanár.

Valné zhromaždenie OSN prijalo pred 75 rokmi Všeobecnú deklaráciu ľudských práv, ktoré tak po prvý raz získali definíciu a aplikovateľnosť na každého kdekoľvek vo svete. Tento dokument položil základ pre globálny systém ľudských práv.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Medzinárodný deň ľudských práv, Minister zahraničných vecí
Zdroj: SITA.sk – Blanár: Ľudské práva nie sú len slová na papieri, sú základom mieru a cestou k spravodlivejšej spoločnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

V RTVS si zamestnanci vytvorili nový odborový zväz, v prípade sporu s manažmentom poskytne aj právnu ochranu

V prípade právnej ochrany budú spolupracovať s právnickou kanceláriou WISE3, s. r. o., a sú pripravení poskytnúť pomoc či zastupovanie na súde.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *