Home / SLOVENSKO / Sekciu spravodajstva a publicistiky RTVS čakajú zmeny vo vedení, súčasná riaditeľka odchádza do USA

Sekciu spravodajstva a publicistiky RTVS čakajú zmeny vo vedení, súčasná riaditeľka odchádza do USA

7.12.2023 (SITA.sk) – Sekciu spravodajstva a publicistiky RTVS čakajú zmeny vo vedení. Súčasná riaditeľka sekcie Anna Sámelová požiadala RTVS o neplatené voľno v súvislosti s jej odchodom na osemmesačný študijný pobyt v USA. Na jej miesto od 2. januára 2024 nastupuje Mária Hlucháňová, ktorá bude poverená riadením Sekcie spravodajstva a publicistiky.

Vedenie spravodajstva RTVS

S Annou Sámelovou som spolupracoval niekoľko rokov a považujem ju za jednu z najvýraznejších osobností našej žurnalistiky. Teší ma, že svoje skúsenosti bude môcť ďalej rozvíjať aj vďaka študijnému pobytu v zahraničí. Chcel by som sa jej poďakovať, že bola prínosom pre Sekciu spravodajstva a publicistiky,“ uviedol generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

Rozvoj televízneho a rozhlasového spravodajstva

Mária Hlucháňová pôsobila vo vedení spravodajstva RTVS a v poslednom období sa venovala predovšetkým spravodajskej programovej službe RTVS :24 ako projektový manažér.

Spolu s ňou od 2. januára 2024 nastupuje na post vedúcej odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistiky Viera Krúpová, ktorá má dlhoročné skúsenosti v oblasti médií, predovšetkým spravodajstva, a po niekoľkých rokoch sa vracia do RTVS.

Obidve dámy považujem za veľké profesionálky a verím, že budú pokračovať v nastúpenom trende a v ďalšom rozvoji televízneho a rozhlasového spravodajstva RTVS,“ uviedol Machaj.

Viac k témam: Generálny riaditeľ RTVS, Personálne zmeny, Televízia
Zdroj: SITA.sk – Sekciu spravodajstva a publicistiky RTVS čakajú zmeny vo vedení, súčasná riaditeľka odchádza do USA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Jeden komentár

  1. uz len tieto slova riaditela RTVS diskvalifikuju zastavat nadalej poziciu riaditela RTVS…bud si z nas robi srandu alebo vobec nevie co sa v RTVS dialo a deje…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *