Home / šport / Futbal / Žreb skupín ME vo futbale 2024: Slovensko je v treťom koši, prekvapením je Taliansko (online)

Žreb skupín ME vo futbale 2024: Slovensko je v treťom koši, prekvapením je Taliansko (online)

2.12.2023 (SITA.sk) – V sobotu 2: decembra od 18.00 je v Hamburgu slávnostný žreb základných skupín budúcoročných majstrovstiev  Európy vo futbale v Nemecku.

Súperov spoznajú aj slovenskí futbalisti, ktorí sú nasadení v treťom koši a nemôžu sa tak v základnej skupine stretnúť s výbermi Škótska, Slovinska, Česka, Chorvátska ani Holandska. Všetky tieto výbery sú rovnako ako Slováci v treťom koši.

ME vo futbale 2024 – žreb základných skupín

online (sobota od 18.00)

V elitnom prvom koši sú okrem domácich Nemcov aj reprezentácie Portugalska, Francúzska, Španielska, Belgicka a Anglicka. V druhom sú okrem víťazov svojich skupín Maďarov, Dánov, Albáncov, Rumunov a Turkov aj Rakúšania ako najúspešnejší výber z druhých priečok.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Prekvapením je, že obhajcovia kontinentálneho titulu Taliani sú až vo štvrtom koši, vo svojej skupine totiž skončili na druhej priečke a nenazbierali dostatok bodov na to, aby ich zaradili do tretej výkonnostnej skupiny. Talianom robia spoločnosť aj Srbi a Švajčiari a pridajú sa aj víťazi jednotlivých troch vetiev play-off naplánovaného na marec 2024.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

ME 2024 sa uskutočnia od 14. júna do 14. júla. Nemci vybrali spolu desať miest – Berlín, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt nad Mohanom, Gelsenkirchen, Hamburg, Kolín nad Rýnom, Lipsko, Mníchov a Stuttgart.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Kvalifikácia o postup na ME 2024 vo futbale, Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku
Zdroj: SITA.sk – Žreb skupín ME vo futbale 2024: Slovensko je v treťom koši, prekvapením je Taliansko (online) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Hviezdny Messi je druhým najlepším strelcom MLS, dvoma gólmi prispel v triumfe Interu Miami

Tretí gólu družstva z Floridy strelil Španiel Sergio Busquets, ktorý za Inter skóroval premiérovo od vlaňajšieho príchodu z FC Barcelona.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *