Home / SLOVENSKO / Štátny tajomník amerického ministra zahraničia poďakoval Ficovi a jeho dvom ministrom za podporu Slovenska Ukrajine

Štátny tajomník amerického ministra zahraničia poďakoval Ficovi a jeho dvom ministrom za podporu Slovenska Ukrajine

1.12.2023 (SITA.sk) – Štátny tajomník ministra zahraničných vecí USA pre európske a euroázijské záležitosti James C. O’Brien sa počas piatkovej návštevy Slovenska stretol s predsedom Národnej rady SR Petrom Pellegrinim, ako aj predsedom vlády Robertom Ficom, ministrom obrany Robertom Kaliňákom a ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí Jurajom Blanárom.

Témou rokovaní bolo posilňovanie bilaterálnych vzťahov a pokračujúca podpora Ukrajine. Informovalo o tom Veľvyslanectvo USA na Slovensku.

„Ako spojenci v najsilnejšej aliancii sveta, v NATO, štátny tajomník James C. O’Brien a veľvyslanec Gautam Rana poďakovali predsedovi vlády a ministrom za neustálu podporu Slovenska Ukrajine. Diskutovali aj o príležitostiach na zvýšenie obchodu a vyjadrili Slovensku uznanie za kroky v oblasti energetickej bezpečnosti a zelených technológií v našom regióne a za urýchlenie prechodu na čistú energiu prostredníctvom programov, ako je projekt Phoenix amerického ministerstva zahraničných vecí, ktorý podporuje klimatické ciele Slovenska,“ uviedlo Veľvyslanectvo USA na Slovensku.

Veľvyslanec Rana a štátny tajomník O’Brien tiež vyjadrili trvalý záväzok Spojených štátov k princípom demokracie, presadzovaniu právneho štátu, vykoreneniu korupcie, zabezpečenie slobody tlače a ochrane základných ľudských práv a slobôd pre všetkých ľudí.

Viac k témam: Medzinárodné vzťahy, rusko-ukrajinský konflikt, zahraničná návšteva
Zdroj: SITA.sk – Štátny tajomník amerického ministra zahraničia poďakoval Ficovi a jeho dvom ministrom za podporu Slovenska Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Deti sú najzraniteľnejšou skupinou obyvateľov, ktorá je silno ohrozená chudobou, upozorňuje detský ombudsman

Jozef Mikloško uviedol, že chudoba má hlboký dosah na emocionálne a sociálne prežívanie detí, čo vedie k vyššiemu riziku izolácie a zníženému sebavedomiu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *