Home / SLOVENSKO / Zoroslav Kollár opäť pozdravil Borisa, ale zameral sa na Alibabu a 40 zbojníkov aj pána Neviditeľného (video)

Zoroslav Kollár opäť pozdravil Borisa, ale zameral sa na Alibabu a 40 zbojníkov aj pána Neviditeľného (video)

27.11.2023 (SITA.sk) – Súčasná vládna garnitúra by sa mala pozrieť na pôsobenie bývalého podpredsedu vlády Štefana Holého a exministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina).

Super tajná analýza

V najnovšom videu to odporúča právnik a podnikateľ Zoroslav Kollár. Podľa neho mali spomínaní členovia bývalých vlád prostredníctvom nastrčených firiem zarábať na svojich pôsobiskách nekalé peniaze. Nominantov strany Sme rodina a jeho predsedu Borisa Kollára nazval Zoroslav Kollár Alibaba a 40 zbojníkov.

„Pána Holého volám pán Neviditeľný. Dávam do pozornosti všetky verejné obstarávania, ktoré boli urobené v súvislosti so zriadením Úradu pre územné plánovanie a výstavbu SR. Ide o obstaranie nebytových priestorov, IT systémov a v podstate všetkého, čo sa za štátne peniaze obstarávalo,“ povedal vo videu Zoroslav Kollár.

Nová vláda by sa mala podľa neho taktiež pozrieť na to, čo Štefan Holý urobil za 300-tisíc eur, ktoré išli na „super tajnú“ analýzu pre slovenské železnice. Štefan Holý sa mal podľa Zoroslava Kollára taktiež nekalo správať pri zriadení svojho reprezentatívneho sídla v Bratislave. Jeho sekretárka mala podľa neho mesačne zarábať 6 200 eur.

Niekoľkomiliónové nenávratné príspevky

Bývalý minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak mal počas svojho pôsobenia praktizovať nekalé praktiky pri sociálnych podnikoch.

„V zozname sociálnych podnikoch sú subjekty, ktoré pôsobia v oblasti súkromnej bezpečnosti. Domnievam sa, že ministerstvo počas pôsobenia ministra Krajniaka udeľovalo štatút registrovaného sociálneho podniku aj spoločnostiam, ktoré nespĺňali zákonné požiadavky. Napríklad súkromné firmy pôsobiace v oblasti ochrany osôb a majetku, došlo tu a dochádza k porušovaniu zákona o súkromnej bezpečnosti, keď sú v takýchto spoločnostiach zamestnávaní invalidi,“ konštatoval vo videu Zoroslav Kollár.

Počas ministrovania Milana Krajniaka sa podľa Zoroslava Kollára v týchto spoločnostiach obchádzali podmienky pre získavanie integračných príspevkov cez zamestnávanie dohodárov. Niektoré spoločnosti registrované ako sociálny podnik mali získavať neprávom od štátu niekoľkomiliónové nenávratné príspevky.

Agentúra SITA osloví s prosbou o reakciu aj hnutie Sme rodina, ktoré spomínaných členov bývalých vlád nominovalo.

Viac k témam: Predseda hnutia Sme rodina
Zdroj: SITA.sk – Zoroslav Kollár opäť pozdravil Borisa, ale zameral sa na Alibabu a 40 zbojníkov aj pána Neviditeľného (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *