Home / šport / Hokej / Fínsko chce čo najskôr vziať najväčšiu arénu v Helsinkách ruským oligarchom napojeným na Putina

Fínsko chce čo najskôr vziať najväčšiu arénu v Helsinkách ruským oligarchom napojeným na Putina

26.11.2023 (SITA.sk) – Fínsko chce urýchliť konfiškáciu najväčšej športovej arény v Helsinkách, ktorá je od minulého roka zatvorená z dôvodu sankcií voči jej bohatým ruským majiteľom napojeným na ruského vodcu Vladimira Putina.

Ako referuje fínsky web Ilta-Sanomat, vo Fínsku pred podniknutím dôležitých krokov ešte čakajú na obsah nového sankčného balíka Európskej únie voči Rusku.

Halu, v minulosti známu ako Hartwall Arena, ktorá bola predtým hlavným dejiskom obľúbeného fínskeho športu – ľadového hokeja, kontrolujú miliardár Gennadij Timčenko, ktorý má podiely v ruských energetických spoločnostiach, a Roman Rotenberg, potomok vplyvnej rodiny Rotenbergovcov.

Fínska vláda chce, aby dobrovoľne predali svoj podiel, inak pristúpi ku konfiškácii ich akcií. Podľa zdroja Ilta-Sanomat by sa tak malo udiať v januári alebo februári budúceho roka.

Fínska metropola pre nemožnosť využívať halu prichádza ročne o viac ako 100 miliónov eur. „Nebudú už žiadne prieťahy. Je v záujme všetkých vrátiť arénu tak či onak do prevádzky,“ uviedol nemenovaný zdroj z fínskeho ministerstva zahraničných vecí.

Viac k témam: Hartwall Arena, Sankcie proti Rusku
Zdroj: SITA.sk – Fínsko chce čo najskôr vziať najväčšiu arénu v Helsinkách ruským oligarchom napojeným na Putina © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Bojovali sme, ale prvá tretina bola príliš. Tréner slovenskej reprezentácie Ramsay sa vyjadril k prehre proti Česku

Dominantnú hru svojho tímu v prvej tretine ocenil aj tréner českej reprezentácie Radim Rulík.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *