Home / šport / Futbal / Guľu na poste trénera FC DAC 1904 Dunajská Streda nahradil Španiel Muňoz

Guľu na poste trénera FC DAC 1904 Dunajská Streda nahradil Španiel Muňoz

21.11.2023 (SITA.sk) – Španiel Xisco Muňoz sa stal novým trénerom prvoligového futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda. Na uvedenom poste nahradil Adriána Guľu, ktorého vedenie klubu oficiálne odvolalo v piatok.

Štyridsaťtriročný španielsky odborník podpísal s DAC zmluvu do konca tejto sezóny s opciou na ďalšiu. Informácie priniesol oficiálny klubu zo Žitného ostrova.

Xisco Muňoz začal trénerskú kariéru v gruzínskom Diname Tbilisi v roku 2019, neskôr v Anglicku viedol Watford či Sheffield Wednesday, na Cypre Anorthosis Famagusta a vo vlastí tím SD Huesca. Hráčov Watfordu v jari 2021 dotiahol k postupu do Premier League.

Rodák z Malorky ešte ako profifutbalista hrával na krídle. V španielskej La Lige pôsobil v Betise Sevilla, Levante UDFC Valencia, Recreative Huelva aj CD Tenerife.

„S Valenciou zdvíhal v roku 2004 nad hlavu trofej po víťazstve v Pohári UEFA. Legionársky chlebík si vyskúšal v gruzínskom Diname Tbilisi, kde vyhral dvakrát titul a získal aj korunu kráľa strelcov,“ referuje oficiálny web Dunajskostredčanov.

Hráči Dunajskej Stredy sú v aktuálnej tabuľke domácej I. ligy na 5. priečke so ziskom 24 bodov za sedem víťazstiev, tri remízy a štyri prehry. Na tretiu Trnavu strácajú tri body, na lídra súťaže majstrovský Slovan Bratislava až 11 bodov.

Španiel Xisco Muňoz je jubilejný tridsiaty tréner v histórii dunajskostredského klubu. Jeho predchodca Adrián Guľa na tejto pozícii pôsobil od leta 2022.

Viac k témam: La Liga, Tréner
Zdroj: SITA.sk – Guľu na poste trénera FC DAC 1904 Dunajská Streda nahradil Španiel Muňoz © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Bojovali sme, ale prvá tretina bola príliš. Tréner slovenskej reprezentácie Ramsay sa vyjadril k prehre s Českom

Dominantnú hru svojho tímu v prvej tretine ocenil aj tréner českej reprezentácie Radim Rulík.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *