Home / šport / Hokej / Halák má šancu predĺžiť si kariéru v zámorskej NHL, čaká ho skúška v tíme Carolina Hurricanes

Halák má šancu predĺžiť si kariéru v zámorskej NHL, čaká ho skúška v tíme Carolina Hurricanes

7.11.2023 (SITA.sk) – Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák už nie je v zámorskej NHL bez klubu. Skúsený bratislavský rodák s totiž dohodol s tímom Carolina Hurricanes na tom, že v ňom absolvuje skúšku.

Príchod nového gólmana do kádra „hurikánov“ si vyžiadali zdravotné problémy klubovej jednotky Frederika Andersena, Dán má podľa TSN problémy so zrážanlivosťou krvi a zo súťažného diania vypadol na neurčito.

Bez klubu od leta

Tridsaťosemročný Halák je bez klubu od leta. Po ukončení pôsobenia v New Yorku Rangers nepodpísal kontrakt s inou organizáciou a čakal na ponuky. Sám sa nechal počuť, že ešte chce zabojovať o miesto v bránke, v profilige totiž má na svojom konte zatiaľ 295 víťazstiev z duelov základnej časti a rád by prekonal hranicu 300 triumfov.

Bohužiaľ, telefón mu zazvonil až pred pár dňami. Teraz však má šancu ukázať sa a zasiahnuť už do osemnástej sezóny v kariére,“ uviedol na oficiálnom webe NHL jeho agent Allan Walsh.

Ponuka pre Haláka prišla v sobotu. „Nikdy nechcete vidieť, ako sa niekto zraní alebo má iné zdravotné problémy. Na druhej strane však mám radosť z toho, že mi zavolali. Som tu a uvidíme, čo sa stane,“ povedal slovenský gólman v pondelok.

Nemal žiadne očakávania

Bratislavčan na svoju príležitosť trpezlivo čakal spolu s rodinou v okolí Bostonu. Ako sám priznal, nemal žiadne konkrétne očakávania, ako to všetko dopadne.

Okrem spomenutej méty 300 triumfov by Halák ešte rád zabojoval o Stanleyho pohár, ktorý doteraz nezískal.

Stále mám motiváciu dosiahnuť 300 triumfov, je to jeden z mojich osobných cieľov. A je jasné, že chcem aj Stanleyho pohár, to by bol tímový cieľ. Ale ako som už povedal, beriem to teraz krok za krokom, deň po dni. A uvidíme, ako to dopadne,“ povedal slovenský brankár. Carolina Hurricanes v tejto sezóne okrem Andersena nasadili do zápasov aj Anttiho Raantu a Piotra Kočetkova.

Jaroslav Halák má v NHL bohaté skúsenosti. Začínal v sezóne 2006/2007 v Montreale Canadiens, neskôr chytal aj za St. Louis Blues, Washington Capitals, New York Islanders, Boston Bruins, Vancouver Capitals a v predchádzajúcom ročníku aj za New York Rangers.

Celkovo zasiahol do 581 zápasov základnej časti, v play-off pridal ďalších 39 štartov. Slovensko reprezentoval na troch MS (2007, 2009 a 2011) a dvoch ZOH (2010 a 2014).

Viac k témam: NHL, Slovenský hokejový brankár
Zdroj: SITA.sk – Halák má šancu predĺžiť si kariéru v zámorskej NHL, čaká ho skúška v tíme Carolina Hurricanes © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slováci v príprave na MS v hokeji podľahli Čechom, rozhodla prvá tretina

Slovenská hokejová reprezentácia podľahla hostiteľovi svetového šampionátu 2:4.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *