Home / SLOVENSKO / Drogy v automatoch už rieši aj Šimko, na Generálnu prokuratúru podal trestné oznámenie

Drogy v automatoch už rieši aj Šimko, na Generálnu prokuratúru podal trestné oznámenie

2.11.2023 (SITA.sk) – Poslanec Igor Šimko (Hlas-SD) podal trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru SR pre drogy v automatoch. Informovala o tom strana Hlas-SD a vysvetlila, že v obchodných centrách sa rozmohla prevádzka predajných automatov na látky HHC, HHC-P, ktoré navodzujú euforické stavy.

Ide najmä o maloleté a neplnoleté osoby, ktoré zažili po ich konzumácií intoxikáciu, niektoré až kolapsové stavy a spôsobili problémy s vedomím.

Po svedectvách niekoľkých ľudí, ktorých deti mali túto nemilú skúsenosť, a odvysielaní mnohých reportáží som sa rozhodol ešte pred návrhom na zmenu zákona konať. Podal som trestné oznámenie na neznámeho páchateľa najmä v súvislosti so šírením a predajom návykových a psychotropných látok. Cieľom je, aby takéto automaty zmizli z dostupnosti našich detí,“ uviedol Šimko s tým, že na tento problém už upozorňoval počas predvolebnej kampane prostredníctvom videí pri daných automatoch, ktoré neoverujú vek kupujúceho.

Automaty sa nachádzajú najmä pri vchodoch a východoch nákupných centier, vedľa automatoch s nápojmi, čo vzbudzuje dojem o nezávadnosti produktu.

Predajcovia aj výrobcovia sa prísnym potravinárskym či trestným reguláciám legálne vyhýbajú informáciou na obale, že produkty sú určené na zberateľské účely a nie na spaľovanie či konzumáciu,“ vysvetlil Šimko a dodal, že cieľom a aj návrhom tejto iniciatívy je docieliť, aby predbežným opatrením bola prevádzka takýchto automatov obmedzená a zakázaná do času zmeny zákona, kým sa tieto látky dostanú na zoznam zakázaných látok z dôvodu svojej toxicity.

Viac k témam: Drogy, Trestné oznámenie
Zdroj: SITA.sk – Drogy v automatoch už rieši aj Šimko, na Generálnu prokuratúru podal trestné oznámenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Košický primátor Polaček neodobril tohtoročný rozpočet, podpísaním by mohli byť porušené pravidlá územnej samosprávy

Poslanci sa opäť stretnú pri prerokúvaní rozpočtu vo štvrtok 30. mája.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *