Home / SVET / Ukrajinská vláda evakuuje stovky detí z Chersonskej oblasti, rodinám poskytne humanitárnu aj psychologickú pomoc

Ukrajinská vláda evakuuje stovky detí z Chersonskej oblasti, rodinám poskytne humanitárnu aj psychologickú pomoc

24.10.2023 (SITA.sk) – Ukrajinská vláda nariadila povinnú evakuáciu 802 detí z 23 obcí v Chersonskej oblasti, ktoré sú terčom pravidelných ruských útokov, oznámilo ukrajinské ministerstvo pre reintegráciu.

Deti s rodičmi alebo zákonnými zástupcami odídu z okresov Beryslav, Kachovka a Cherson do bezpečnejších oblastí, uviedlo ministerstvo na komunikačnej platforme Telegram. Informuje o tom spravodajský web Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Evakuácia sa uskutoční bezplatne vlakmi a autobusmi, najmä do Chmeľnyckej, Mykolajivskej, Odeskej a Ľvovskej oblasti. Približne sto detí umiestnia aj v Ivano-Frankivskej oblasti, uviedol ukrajinský rezort pre reintegráciu. Vláda poskytne všetkým evakuovaným civilistom finančnú podporu, ubytovanie, humanitárnu pomoc a psychologickú podporu, dodalo ministerstvo.

❗️#Ukraine has issued an order for the mandatory evacuation of 802 children from 23 populated areas in the #Kherson region, which are regularly subjected to Russian shelling, the Ministry of Reintegration reported.

📷: AFP pic.twitter.com/CWTRXy9mJv
— KyivPost (@KyivPost) October 24, 2023

Podľa ukrajinskej databázy Deti vojny od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu v dôsledku bojov zomrelo viac ako 500 detí a 1 138 utrpelo zranenia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

Viac k témam: Chersonská oblasť, Evakuácia, rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok, ukrajinské deti
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinská vláda evakuuje stovky detí z Chersonskej oblasti, rodinám poskytne humanitárnu aj psychologickú pomoc © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusko pripravuje reakciu na „zvýšenú intenzitu“ amerických dronov nad Čiernym morom

Vyhlásenie ruského ministra obrany je zjavným varovaním, že Moskva môže podniknúť rázne opatrenia na odvrátenie amerických prieskumných lietadiel.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *