Home / SVET / Rusi si na Ukrajine údajne zostrelili vlastnú Su-35, ide o ich najpokročilejší model stíhačky

Rusi si na Ukrajine údajne zostrelili vlastnú Su-35, ide o ich najpokročilejší model stíhačky

4.10.2023 (SITA.sk) – Ministerstvo obrany Veľkej Británie považuje správu o tom, že Rusi koncom septembra zostrelili vlastnú stíhačku Su-35 nad mestom Tokmak v Záporožskej oblasti na juhu Ukrajiny, za veľmi hodnovernú.

Najpokročilejší model ruskej stíhačky

Uviedlo to spravodajstvo britského ministerstva obrany v aktualizácii správy o vývoji vojny na Ukrajine, ktorú v stredu zverejnilo na mikroblogovacej sieti X. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Spravodajská služba rezortu obrany Veľkej Británie uviedla, že strata Su-35 nad Tokmakom z 28. septembra je neobvyklá udalosť, pretože ide o najpokročilejší model ruskej stíhačky a doteraz ich pravdepodobne bolo zostrelených len päť.

Tokmak je silne opevnený

Britské obranné spravodajstvo tiež poznamenáva, že mesto Tokmak, ktoré sa nachádza 20 kilometrov od frontu, je silne opevnené. Často je tam umiestnené hlavné veliteľské stanovište jedného z úsekov frontu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

„Tieto veliteľstvá sú zvyčajne chránené systémami protivzdušnej obrany krátkeho a stredného dosahu. Takmer určite sú vo veľmi vysokej bojovej pohotovosti, pretože Ukrajina pokračuje v úderoch na tieto miesta,“ uvádzajú Briti.

British int believes that on September 28, Russian air defense forces „very likely“ shot down their own Su-35 over Tokmak, and its loss is an extraordinary event, as it is the most advanced model of Russian combat aircraft and possibly only the 5th case of loss of Su-35./5 end pic.twitter.com/JScIgQQqfo— M Mouse (@MMouse44073558) October 4, 2023

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Stíhačky Su-35, Tokmak, Zahraničie, zostrelenie lietadla
Zdroj: SITA.sk – Rusi si na Ukrajine údajne zostrelili vlastnú Su-35, ide o ich najpokročilejší model stíhačky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *