Home / SLOVENSKO / V prípade pádu mosta pri Iliašovciach sa čítali záznamy, pojednávania budú pokračovať aj v ďalších mesiacoch

V prípade pádu mosta pri Iliašovciach sa čítali záznamy, pojednávania budú pokračovať aj v ďalších mesiacoch

19.9.2023 (SITA.sk) – Na Okresnom súde v Spišskej Novej Vsi v utorok pokračovalo pojednávanie v súvislosti s pádom rozostavaného mosta pri obci Iliašovce. Podľa hovorkyne Krajského súdu v Košiciach Anny Pančurovej počas neho čítali záznamy z výsluchov svedkov, ktorí neboli navrhnutí na vypočutie, prípadne od výsluchu ktorých bolo v priebehu konania upustené.

Okrem toho počas pojednávania čítali správy Slovenského hydrometeorologického ústavu a Inšpektorátu práce Košice a výpis z Európskeho informačného systému registra trestov.

Ďalšie pojednávania sa podľa Pančurovej uskutočnia v októbri a novembri. Na stredu 18. októbra je naplánovaná videokonferencia so svedkom, neskôr 21. novembra výsluch svedka a znalca navrhnutých obhajobou. Ďalšie pojednávanie sa uskutoční 28. novembra, v rámci neho je naplánovaný výsluch znalca.

Tragédia, ktorej sa pojednávania týka, sa stala v piatok 2. novembra 2012 približne o 14:30. Pri betonáži druhého poľa mostnej konštrukcie pri výstavbe prvého úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov vtedy zlyhala podperná konštrukcia. Následkom toho sa zrútila betónová časť v dĺžke približne 25 metrov. Nešťastie si vyžiadalo štyri životy, jedenásť ľudí sa zranilo. Obžalobe z prečinu všeobecného ohrozenia čelí nemecká statička Sabine H. Podľa obžaloby chybne naprojektovala statiku podpornej mostnej konštrukcie mostného objektu na stavbe diaľnice D1 Jánovce – Jablonov. Statička vinu odmieta. K prípadu však boli vypracované štyri posudky, dva hovoria v jej neprospech, podľa ďalších dvoch nepochybila. Nemecká statička sa doteraz na pojednávaniach osobne nezúčastnila, počas prvého vypovedala prostredníctvom telemostu.

Viac k témam: Pád mosta, Súdy
Zdroj: SITA.sk – V prípade pádu mosta pri Iliašovciach sa čítali záznamy, pojednávania budú pokračovať aj v ďalších mesiacoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *