Home / SVET / Rusko má na okupovaných územiach viac ako 420-tisíc vojakov, cieľ úplnej okupácie však stále nedosiahli

Rusko má na okupovaných územiach viac ako 420-tisíc vojakov, cieľ úplnej okupácie však stále nedosiahli

10.9.2023 (SITA.sk) – Rusko nazhromaždilo na dočasne okupovaných územiach Ukrajiny vrátane Krymu viac ako 420-tisíc vojakov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Veľmi silný kontingent

Povedal to predstaviteľ ukrajinských spravodajských služieb Vadym Skibickyj. Odvolávajúc sa na agentúru Interfax-Ukrajina o tom informuje spravodajský portál Ukrajinská pravda.

Skibickyj na fóre Yalta European Strategy povedal, že tento počet pritom nezahŕňa ruskú národnú gardu, ďalšie jednotky a ruské bezpečnostné sily. Rusko má na Ukrajine veľmi silný kontingent zahŕňajúci tanky, obrnené vozidlá, raketové a delostrelecké systémy, pripomenul.

Úplná okupácia Ukrajiny

Skibickyj zdôraznil, že napriek takému veľkému počtu okupantov, viac ako rok a pol po začatí plnohodnotnej vojny, Rusko stále nedokázalo dosiahnuť svoj strategický cieľ úplnej okupácie Ukrajiny. Tiež začalo meniť svoje ciele, pričom v súčasnosti sa snaží získať celú Luhanskú a Doneckú oblasť.

Ako poznamenal, ruskí okupanti v súčasnosti vedú najaktívnejšie bojové operácie na dvoch frontoch – Kupiansk-Lyman a Marinka-Doneck – s cieľom splniť aspoň jednu úlohu a dostať sa k administratívnym hraniciam Luhanskej a Doneckej oblasti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2023 (fotografie)

Viac k témam: donecká oblasť, Krym, Kupiansk, Luhanská oblasť, Lymaň, Okupácia, okupované územia Ukrajiny, Ruskí vojaci, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusko má na okupovaných územiach viac ako 420-tisíc vojakov, cieľ úplnej okupácie však stále nedosiahli © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina už môže využívať západné zbrane pri útokoch na ruské územie, tvrdí lotyšská ministerka

Niektoré krajiny poskytli Ukrajine zbrane bez podmienok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *