Home / SLOVENSKO / Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila sústrasť blízkym obetí zemetrasenia v Maroku

Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila sústrasť blízkym obetí zemetrasenia v Maroku

9.9.2023 (SITA.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová zaslala kondolenčný telegram marockému kráľovi Muhammadovi VI. v súvislosti s ničivým zemetrasením, ktoré Maroko zasiahlo v nočných hodinách.

V mene občanov Slovenskej republiky v telegrame vyjadrila úprimnú sústrasť rodinám a blízkym obetí a zraneným zaželala skoré uzdravenie. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Silné zemetrasenie v Maroku (fotografie)

„Vaše Veličenstvo, v tejto pohnutej chvíli som myšlienkami s Vami a želám Vám a všetkým obyvateľom Maroka najmä mier, pokoj a bezpečie,“ uviedla Čaputová.

Maroko v noci zasiahlo silné zemetrasenie, ktoré si vyžiadalo stovky obetí a napáchalo škody na mnohých miestach od pohoria Atlas až po historické mesto Marrákeš. Marocké ministerstvo vnútra v sobotu ráno informovalo, že v dôsledku zemetrasenia zomrelo najmenej 632 ľudí, pričom väčšina v Marrákeši a piatich provinciách pri epicentre. Ďalších 329 osôb utrpelo zranenia. Počty obetí sa pravdepodobne ešte zvýšia, keďže pokračuje pátranie a záchranné operácie v odľahlých oblastiach

Viac k témam: Prezidentka SR, zemetrasenie v Maroku
Zdroj: SITA.sk – Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila sústrasť blízkym obetí zemetrasenia v Maroku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *