Home / SLOVENSKO / Horskí záchranári opäť zasahovali vo Vysokých Tatrách, poľský horolezec spadol z Vareškového hrebeňa (foto)

Horskí záchranári opäť zasahovali vo Vysokých Tatrách, poľský horolezec spadol z Vareškového hrebeňa (foto)

7.9.2023 (SITA.sk) – S mnohopočetnými poraneniami hlavy, hrudníka, končatín a povrchovými poraneniami v štvrtok skončil 37-ročný poľský horolezec po približne 50-metrovom páde z Vareškového hrebeňa v oblasti Vareškovej priehyby vo Vysokých Tatrách.

Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS), ktorej záchranári zasahovali na mieste po nahlásení udalosti na tiesňovú linku. V teréne jej pomáhali aj leteckí záchranári z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby.

Muž bol po páde skalným terénom smerom do Veľkej Studenej doliny pri vedomí a komunikoval. Horolezca letecky transportovali z exponovaného terénu na heliport do Starého Smokovca, a tam si ho prevzala do starostlivo posádka rýchlej lekárskej pomoci, ktorá ho previezla do popradskej nemocnice.

Viac k témam: Horolezec, Horskí záchranári, Zranenie
Zdroj: SITA.sk – Horskí záchranári opäť zasahovali vo Vysokých Tatrách, poľský horolezec spadol z Vareškového hrebeňa (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Deti sú najzraniteľnejšou skupinou obyvateľov, ktorá je silno ohrozená chudobou, upozorňuje detský ombudsman

Jozef Mikloško uviedol, že chudoba má hlboký dosah na emocionálne a sociálne prežívanie detí, čo vedie k vyššiemu riziku izolácie a zníženému sebavedomiu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *