Home / šport / Tenis / Divák počas osemfinálového zápasu US Open citoval Hitlera, Zverev napriek incidentu porazil Sinnera (video)

Divák počas osemfinálového zápasu US Open citoval Hitlera, Zverev napriek incidentu porazil Sinnera (video)

5.9.2023 (SITA.sk) – Nemecký tenista Alexander Zverev si počas osemfinálového zápasu na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku proti Talianovi Jannikovi Sinnerovi vypočul niečo, čo rozhodne nechcel.

Jeden divák citoval známy príhovor Adolfa Hitlera a dokonca spieval nacistickú hymnu. Zverev na to upozornil rozhodcu a muža neskôr vyviedla z hľadiska bezpečnostná služba.

Narušiteľa nahlásili okolo sediaci

V piatej hre štvrtého setu Zverev prišiel k rozhodcovi Jamesovi Keothavongovi a ukázal mu diváka, ktorý sa prezentoval nevhodnými prejavmi.

Práve zacitoval najznámejšiu Hitlerovu frázu. Toto je neprijateľné,“ povedal 26-ročný rodák z Hamburgu rozhodcovi.

Arbiter vyzval muža, aby sa priznal a všetkých divákov, aby rešpektovali hráčov. Duel pokračoval a zakrátko okolo sediaci nahlásili narušiteľa, ktorého ochranka vyviedla zo štadióna.

#USOpen #Zverev #Sinner. https://t.co/vpjIlqvBuz pic.twitter.com/yNppRHaPOq
— Larry FooteSack (@atxhobogrl) September 5, 2023

Zápas napriek incidentu vyhral

Dvanásty nasadený Zverev síce daný set prehral, no napokon zdolal šiesteho nasadeného Sinnera 6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3. Zápas trval 4 hodiny a 41 minút a skončil sa po pol druhej ráno miestneho času.

Vo štvrťfinále si Nemec zmeria sily s obhajcom titulu a stále úradujúcou svetovou jednotkou Carlosom Alcarazom zo Španielska. Ten v osemfinále zvíťazil nad iným Talianom Matteom Arnaldim 6:3, 6:3, 6:4.

Mohli ho vyviesť skôr

Alexander Zverev priznal, že už zažil nepríjemné poznámky na jeho adresu počas stretnutia, ale nikdy nie takéto.

They just escorted someone out. Unclear if this was the person who shouted “the most famous Hitler phrase” before #USOpen2023 #zverev #sinner pic.twitter.com/wbbUWAy2Vi
— Nicole Michelle (@pinkycupcake128) September 5, 2023

Začal spievať Hitlerovu národnú hymnu a to už bolo trochu priveľa. Myslím si, že ho mali vyviesť skôr. Mám rád, keď sú diváci hluční a emotívni. Ja ako Nemec však nie som hrdý na túto časť histórie a nebolo to od neho vhodné. Sedel v jednom z predných radov a veľa ľudí ho počulo. Bolo by odo mňa nesprávne, keby som nereagoval,“ okomentoval tenista incident.

Viac k témam: grandslamový turnaj, osemfinále
Zdroj: SITA.sk – Divák počas osemfinálového zápasu US Open citoval Hitlera, Zverev napriek incidentu porazil Sinnera (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *