Home / šport / Futbal / Bénes je streleckým lídrom II. bundesligy, pri triumfe nad Rostockom ho potešilo aj čisté konto

Bénes je streleckým lídrom II. bundesligy, pri triumfe nad Rostockom ho potešilo aj čisté konto

4.9.2023 (SITA.sk) – Napriek tomu, že jeho miesto na ihrisku je skôr v strede poľa, figuruje slovenský reprezentant László Bénes po piatich kolách nemeckej II. bundesligy 2023/2024 na líderskej pozícii v poradí strelcov.

Prvé miesto v tabuľke

V doterajšom priebehu súťaže ich nasúkal už päť a výraznou mierou sa pričinil o tom, že jeho zamestnávateľovi, tímu Hamburgeru SV, patrí 1. miesto v tabuľke.

Dvadsaťpäťročný rodák z Dunajskej Stredy bol úspešný aj v nedeľňajšom zápase 5. kola proti Hanse Rostock, keď v 48. minúte spečatil triumf domácich 2:0. Po prihrávke Holanďana so slovenským pôvodom Ludovita Reisa si tesne za hranicou šestnástky pripravil loptu na silnejšiu ľavačku a krásnou strelou k ľavej žrdi prekonal gólmana hostí. Predtým v 41. minúte Bénes trafil žrď z priameho kopu.

Hra pod kontrolou

„Dnes sme mali hru od prvej minúty plne pod kontrolou. Boli sme kompaktní v defenzíve a nedovolili sme súperovi takmer nič. V druhom polčase potom ‚Ferro‘ (brankár HSV Daniel Heuer Fernandes, pozn.) vynikajúco chytal všetky lopty. Možno sme v prvom polčase mohli streliť gól na 1:0 už skôr, ale som obzvlášť hrdý na tím a na to, že sme si udržali čisté konto,“ vyhlásil na klubovom webe Bénes, ktorý v zápase hral do 76. minúty.

Bénes sa strelecky presadil vo všetkých piatich tohtosezónnych súťažných vystúpeniach, v ktorých nastúpil. Pred týždňom nehral v ligovom zápase v Hannoveri. Okrem piatich duelov v II. bundeslige má na konte aj presný zásah v dueli Nemeckého pohára na trávniku Essenu, v ktorom Hamburg zvíťazil 4:3.

Viac k témam: Strelec
Zdroj: SITA.sk – Bénes je streleckým lídrom II. bundesligy, pri triumfe nad Rostockom ho potešilo aj čisté konto © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Brankár Dominik Greif je údajne v hľadáčiku netopierov z Valencie, ale záujem o neho majú viaceré popredné európske kluby

Pozíciu brankárskej jednotky vo Valencii aktuálne plní 23-ročný gruzínsky reprezentant Giorgi Mamardašvili.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *