Home / Burzové spravodajstvo / NHL Playoffs: Koho uvidíme vo finále? Kto podľa vás vyhrá Stanley Cup?

NHL Playoffs: Koho uvidíme vo finále? Kto podľa vás vyhrá Stanley Cup?

Tohtoročná vyraďovacia časť najvyššej hokejovej súťaže na svete bola z počiatku náramne napínavá. Experti a stávkové spoločnosti menili svoje predpoklady na víťaza zo dňa na deň a viacero tímov nás prekvapilo. Situácia sa ale nakoniec vykryštalizovala do súboja medzi predpokladanými favoritmi. Ako doposiaľ prebiehalo playoffs v NHL a na koho sa môžeme tešiť vo finále? 

Najskôr sa pozrime na súčasnú situáciu. Semifinále Stanley Cupu už dávno prebieha. Dokonca, oba súboje môžu skončiť už ďalším zápasom. Momentálne vyhrávajú Florida Panthers nad Carolina Huricannes 3-0 na zápasy, a presne tak isto vyhrávajú aj Vegas Golden Knights nad Dallasom Stars. 

Či budú tieto serie pokračovať alebo o víťazoch bude rozhodnuté v najbližších dňoch mnohých láka pozerať so zatajeným dychom a prípadne si aj staviť. Medzi nich sa môžete pridať aj vy: https://online-stavkovanie.com/fortuna-registracia/

Už prakticky od začiatku bol tím Florida Panthers jedným z favoritov.  Do playoffs sa tento tím dostáva pravidelne, avšak dlhšiu dobu sa mu nepodarilo siahnuť na titul. Ukazujú ale úžasnú formu s rozbehnutým Matthewom Tkachukom na čele. Možno práve tento rok budú mať šťastie. Totižto, zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že tento tím uvidíme vo finále a pravdepodobne aj následne zdvíhať pohár.

Vegas Golden Knights, mladučký tím, ktorý do ligy vstúpil len v roku 2018, sú taktiež silnými súpermi a favoritmi takmer každý rok. Minulý rok sa do playoffs síce neprebojovali, avšak ročníky predtým rutinne figurovali v semifinále, či dokonca rovno finále. V lige sú len piaty rok a toto sú doposiaľ neuveriteľné výsledky, avšak pohár ešte nezískali. Tento rok si poň idú zatiaľ sebavedomo, na čele s Jackom Eichelom. 

Čo teda hovoria odborníci? Možno nie hneď v ďalšom zápase, ale predpoklad, že vo finále uvidíme Floridu a Vegas je 90%. Tieto tímy sú svojou silou však veľmi vyrovnané a málokto sa odhodlá predpovedať, kto si nakoniec odnesie pohár. V tomto smere sú šance podľa veľkých stávkových spoločností v princípe vyrovnané, avšak s pár percentnou prevahou na strane Floridy.

Tento ročník už doteraz priniesol mnoho prekvapení. Najmä Florida valcuje favorizované tímy. Videli sme  ako Boston v základnej časti sezóny vytvoril nový ligový rekord v počte výhier, no následne podľahol Floride hneď v prvom kole. Toronto Maple Leafs prekonalo „kliatbu prvého kola“, ktorou trpelo už 7 rokov, a porazili favorizovanú Tampu, len aby nakoniec boli príliš krátki na Floridu. 

Ešte na začiatku minulého kola bol podľa odborníkov percentuálnym favoritom na zisk pohára tím Edmonton Oilers. Nabití hviezdami ako sú Connor McDavid, Leon Dreiseitl či Evander Kane, tento kanadský tím dlho čakal na príležitosť prebojovať sa až k poháru. Nečakali však, že Vegas im skrížia cestu a pomerne s prehľadom ich porazia 4-2 na zápasy. 

No a nakoniec, síce výsledky doposiaľ nasvedčujú, že už je rozhodnuté, koho uvidíme vo finále, netreba zabúdať ani na ostatné dva tímy. Carolina Hurricanes totižto predošlých dvoch rivalov zdecimovala, tak, ako aj bolo očakávané. Naopak Dallas vie vždy prekvapiť. Majú silný káder ale nekonzistentný výkon. Oba tímy by ešte stále mohli zamiešať karty a minimálne Floride a Vegas poriadne strpčiť cestu.  

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na slovenskom trhu práce je nesúlad medzi ponukou a dopytom, zhodnotil Inštitút hospodárskych analýz

Značný nesúlad možno pozorovať naprieč regiónmi a profesiami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *