Home / SVET / Ukrajinská armáda zaútočila dronmi na ruskú brigádu, zasiahnuté boli aj sklady munície a vojenské zariadenia

Ukrajinská armáda zaútočila dronmi na ruskú brigádu, zasiahnuté boli aj sklady munície a vojenské zariadenia

26.8.2023 (SITA.sk) – Útok dronmi zasiahol 126. brigádu ruskej Čiernomorskej flotily v dedine Perevalne na okupovanom Kryme. Útok podnikla ukrajinská armáda spolu s Ukrajinskou bezpečnostnou službou (SBU). Desiatky ruských vojakov pri útoku prišli o život alebo utrpeli zranenia. Informuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na zdroje v SBU.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Presný počet dronom nasadených do útoku nie je známy, ale išlo o skupinu dronov. Zasiahnuté boli miesta uskladnenia munície a vážne boli poškodené vojenské zariadenia.

Poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak podľa webu Kyiv Independent uviedol, že ukrajinská armáda dosahuje pokrok na južnom fronte a snaží sa dostať pod palebnú kontrolu pozemný koridor na Krym.

Ide o všetky zásobovacie trasy, vrátane železnice. Znamená to jednu vec: Ruská armáda je na pokraji straty svojich strategických pozícií,“ napísal Podoľak na mikroblogovacej sieti X.

The bottom line: Russian defense lines are beginning to crumble. The Ukrainian army is advancing southward with some success, coming one step closer to taking fire control of the „land corridor to #Crimea.“ The stakes are already clear: all Russian supply lines, including…
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) August 25, 2023

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – august 2023 (fotografie)

Viac k témam: Krym, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská protiofenzíva, útok dronmi
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinská armáda zaútočila dronmi na ruskú brigádu, zasiahnuté boli aj sklady munície a vojenské zariadenia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Bidenova vláda sa zdráha povoliť použitie zbraní na útoky Ruska, majú slúžiť na oslobodenie ukrajinských území

Nemožnosť Ukrajiny útočiť na vojenské ciele v Rusku vytvorila bezpečné zóny v ruských pohraničných oblastiach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *