Home / SVET / Deti a dospelí uviazli na lanovke vo výške viac ako 360 metrov, pretrhlo sa jedno z lán

Deti a dospelí uviazli na lanovke vo výške viac ako 360 metrov, pretrhlo sa jedno z lán

22.8.2023 (SITA.sk) – V Pakistane sa koná naliehavá záchranná akcia po tom, ako osem detí a dvaja dospelí uviazli na sedačkovej lanovke vo výške viac ako 360 metrov nad hornatou oblasťou na severozápade krajiny. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Pretrhlo sa jedno z lán

Deti podľa záchranárov cestovali do školy v provincii Chajbar Paštúnchwá, keď sa o 9:00 miestneho času pretrhlo jedno z lán. Sedačková lanovka spája dve obce v regióne.

Štátny úrad pre riešenie katastrof požiadal podľa vyhlásenia, s ktorým sa oboznámila televízia CNN, o pomoc vrtuľníka pri záchrane uviaznutých cestujúcich.

Riziková forma cestovania

Dočasný pakistanský premiér Anwár ul-Hak Kákar nariadil v reakcii na incident okamžité zatvorenie všetkých „schátraných a nevyhovujúcich lanoviek“.

CNN pripomína, že mnohé deti, ktoré žijú v odľahlých a hornatých častiach provincie Chajbar Paštúnchwá, využívajú pri ceste do školy a naspäť lanovky. Niektoré z nich však nie sú pravidelne udržiavané a môžu predstavovať rizikovú formu cestovania.

Viac k témam: Lanovka
Zdroj: SITA.sk – Deti a dospelí uviazli na lanovke vo výške viac ako 360 metrov, pretrhlo sa jedno z lán © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusko obchádza sankcie. Do krajiny dorazilo luxusné lietadlo Airbus A320neo za 110 miliónov dolárov

Podľa jedného zdroja Iliev zakúpil nové lietadlo na nahradenie staršieho modelu Airbus A318CJ a druhý zdroj potvrdil, že majiteľ lietadla je prepojený so skupinou Kievskaja Ploščaď.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *