Home / SLOVENSKO / Najvyšší súd bude už čoskoro rozhodovať o väzbe pre expolicajta Stahla, stíhaný je spolu s Gašparom a Bödörom

Najvyšší súd bude už čoskoro rozhodovať o väzbe pre expolicajta Stahla, stíhaný je spolu s Gašparom a Bödörom

15.8.2023 (SITA.sk) – Najvyšší súd SR bude v pondelok 21. augusta o 13:00 na verejnom zasadnutí rozhodovať o väzbe expolicajta Romana Stahla obvineného v rámci policajnej akcie Ezechiel 7. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní súdu.

Špecializovaný trestný súd totiž v nedeľu 13. augusta obvineného do väzby nevzal a prepustil ho zo zadržania. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry proti rozhodnutiu podal sťažnosť. Ako dôvod na väzbu Romana Stahla uvádzal obavu z možného ovplyvňovania svedkov.

Roman S. je obvinený zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny za skutky, ktoré figurujú aj v kauze Očistec, a za tri samostatné skutky prijímania úplatku. Stíhaný je spolu s bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom a podnikateľom Norbertom Bödörom.

Podľa Úradu špeciálnej prokuratúry sa prípad Ezechiel 7 týka podozrení z korupcie v kauzách Doprastav, Váhostav a Technopol, „keď mali vtedajší predstavitelia Policajného zboru manipulovať trestné stíhania v prospech podozrivých oligarchov, a to za úplatky presahujúce 90-tisíc eur“.

Viac k témam: Akcia „Ezechiel 7“, Bývalý policajný prezident, Korupcia, Súdy, Úplatky
Zdroj: SITA.sk – Najvyšší súd bude už čoskoro rozhodovať o väzbe pre expolicajta Stahla, stíhaný je spolu s Gašparom a Bödörom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *