Home / SVET / Rusko „takmer opustilo“ myšlienku vyhrať vojnu na Ukrajine, Putin vraj chce spochybniť západný systém vládnutia

Rusko „takmer opustilo“ myšlienku vyhrať vojnu na Ukrajine, Putin vraj chce spochybniť západný systém vládnutia

25.7.2023 (SITA.sk) – Rusko „takmer opustilo“ myšlienku vyhrať vojnu na Ukrajine vojensky. Ako referuje web news.sky.com, povedal to bývalý britský spravodajský dôstojník MI6 Christopher Steele.

S rastúcim počtom útokov na bezvýznamné oblasti sa zdá, že Rusko využíva „všetky zásoby rakiet“ na vyvíjanie iného druhu tlaku na Ukrajinu a medzinárodné spoločenstvo, povedal Steele. „To, čo vidíme, je v skutočnosti útok na voľný obchod,“ podotkol.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Steele vraví, že Putin má určite ambície „spochybniť spôsob, akým funguje svetový trh a západný systém vládnutia vo svete“. „Rusko takmer opustilo myšlienku vyhrať túto vojnu vojensky v akomkoľvek konvenčnom zmysle.“

Steele vysvetlil, že Rusko zlyhalo vo svojich cieľoch a jeho jednotky trpia zlou morálkou a zlým vedením. Zdá sa, že existujú aj problémy s najvyšším velením krajiny, pričom niekoľko najlepších generálov sa vyslovilo proti vojnovému úsiliu.

To je skutočne významné a naznačuje to oveľa hlbší problém v rámci ruského vrchného velenia a u Ukrajincov tieto spory nevidíme,“ povedal Steele.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: SITA.sk – Rusko „takmer opustilo“ myšlienku vyhrať vojnu na Ukrajine, Putin vraj chce spochybniť západný systém vládnutia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinci sú radi ak za deň vypália z húfnice tridsať delostreleckých granátov, aj to je už luxus

Na začiatku ruskej invázie dokázali vystreliť na ruské pozície až sto delostreleckých granátov denne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *