Home / SVET / Vydra útočí na ľudí a kradne aj surfy, jej správanie je nezvyčajné

Vydra útočí na ľudí a kradne aj surfy, jej správanie je nezvyčajné

14.7.2023 (SITA.sk) – Pracovníci ochrany prírody sa vo štvrtok pri pobreží kalifornského mesta Santa Cruz pokúšali odchytiť vydru morskú, ktorá berie surfistom dosky a agresívne sa približuje ku kajakárom.

Agresivita voči ľuďom

Päťročná samica vydry, podľa vyhlásenia amerického úradu pre ryby a voľne žijúce zvieratá, už niekoľko týždňov prejavuje agresivitu voči ľuďom a predstavuje riziko pre verejnú bezpečnosť. Na videu a fotografiách zdieľaných na sociálnych sieťach je vidieť, ako morský cicavec lezie na surfovacie dosky.

Minimálne v jednom prípade zahryzol do dosky a kus z nej odtrhol a agresívne sa približuje k surfistom. Správanie vydry je podľa úradov veľmi nezvyčajné a jeho presná príčina nie je známa.

Zviera monitorujú

Zviera, ktoré pracovníci ochrany prírody nazývajú vydra morská 841, sa narodilo v zajatí a do voľnej prírody ho vypustili v júni 2020. Vydra je označená číslom a má aj rádiový vysielač, ktorý monitorujú, aby ju našli a odchytili.

Po odchytení ju skontrolujú veterinári a dostane nový domov v zoologickej záhrade alebo akváriu. Ak by však dovtedy ublížila nejakému človeku, úrady by museli zvážiť jej eutanáziu.

Viac k témam: agresia, Bezpečnostné riziko, Kalifornia, Ochrana prírody, vydra morská, Zvieratá
Zdroj: SITA.sk – Vydra útočí na ľudí a kradne aj surfy, jej správanie je nezvyčajné © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kremeľ označil vyjadrenia Macrona a Camerona za nebezpečné, podľa Peskova ide o priamu eskaláciu napätia

Francúzsky prezident opäť nevylúčil vyslanie vojakov na Ukrajinu.

Jeden komentár

  1. adamkratochvil

    dalsi z dokazov ako divo zijuca zver po bezohladnych zasahov cloveka sa brani aj tym, ze utoci na tych co ich ohrozuju…ci uz aj vydry su premnozene ako mendvede, tak ich treba vyzabijat?…zabijate zabijate ludkovia ved jedneho dna vam to priroda ako vravia Cesi sečte a podtrhne!!!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *