Home / SVET / Tradičný beh býkov v Pamplone prilákal tisícky ľudí, často niekoho naberú na rohy (foto)

Tradičný beh býkov v Pamplone prilákal tisícky ľudí, často niekoho naberú na rohy (foto)

7.7.2023 (SITA.sk) – Na prvom tohtoročnom behu býkov v španielskej Pamplone sa v piatok v rámci festivalu svätého Fermína zúčastnili tisícky milovníkov vzrušenia.

Počas behu o ôsmej hodine ráno utrpelo niekoľko bežcov údery a tvrdé pády, ale nikoho zvieratá nenabrali na rohy, čo býva častou súčasťou podujatia. Festival pravidelne priťahuje státisíce turistov.

Osem behov

V roku 2022 navštívilo Pamplonu počas osláv takmer 1,7 milióna ľudí a prognózy pre tento rok sú ešte vyššie, keďže sa už skončili všetky obmedzenia súvisiace s pandémiou COVID-19.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Beh býkov v Španielsku (fotografie)

Šesť býkov prebehlo po trase ulicami Pamplony do býčej arény za približne dve minúty a 30 sekúnd. Piatkový beh bol podľa agentúry AP prvý z ôsmich plánovaných.

100. výročie

Beh býkov sa koná v rámci slávností svätého Fermína, ktoré preslávil Ernest Hemingway v románe Slnko aj vychádza (1926).

Tento rok je pritom sté výročie autorovej prvej návštevy festivalu. Od roku 1910 prišlo počas tradičných behov o život 16 ľudí, pričom zatiaľ posledné úmrtie zaznamenali v roku 2009.

Aktivisti za práva zvierat každoročne vedú kampaň proti festivalu, pretože je podľa nich krutý voči zvieratám. Prvý beh s býkmi v Pamplóne prilákal tisícky ľudí, ani tento rok nechýbali údery a tvrdé pády bežcov.

Viac k témam: aktivisti za práva zvierat, Beh býkov, Pamplona, slávnosti svätého Fermína
Zdroj: SITA.sk – Tradičný beh býkov v Pamplone prilákal tisícky ľudí, často niekoho naberú na rohy (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vládna koalícia nemá úprimný záujem riešiť napätú situáciu na Slovensku, uviedlo hnutie Slovensko (video)

Podľa hnutia Slovensko to dokazuje držaním Matúša Šutaja Eštoka vo funkcii ministra vnútra, neutíchajúcimi útokmi či nestiahnutím zákona o RTVS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *