Home / SLOVENSKO / Zelenskyj je na Slovensku, ukrajinskú hlavu štátu v paláci privítala prezidentka Čaputová (foto)

Zelenskyj je na Slovensku, ukrajinskú hlavu štátu v paláci privítala prezidentka Čaputová (foto)

7.7.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 7. júla 14:55

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je na potulkách Európou, po návšteve Bulharska a Českej republika sa presunul na Slovensko. Aká prvá z ústavných činiteľov ho prijala prezidentka Zuzana Čaputová a po rokovaniach mali aj spoločnú tlačovú konferenciu.

Fotografie: Volodymyr Zelenskyj na Slovensku

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezident Volodymyr Zelenskyj na Slovensku (fotografie)

Ako informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec, Zelenskyj a Čaputová diskutovali najmä o bezpečnostnej situácii, vrátane aktuálnej situácie na fronte, ako aj o ďalšej podpore Ukrajiny a o jej Mierovej iniciatíve, teda ukrajinského návrhu mierového riešenia na skončenie vojny.

Ďalšími témami rozhovorov sú podpora euroatlantických ambícií Ukrajiny aj v súvislosti s blížiacim sa summitom NATO vo Vilniuse. Kľúčovou témou však bol aj ďalší rozvoj bilaterálnej spolupráce, vrátane dopravných prepojení medzi oboma krajinami a účasti slovenských firiem na obnove Ukrajiny.

Zelenskyj na Twitteri napísal, že rokovať okrem slovenskej hlavy štátu bude aj s premiérom úradníckej vlády Ľudovítom Ódorom a predsedom parlamentu Borisom Kollárom (Sme rodina).  Ide už o druhú návštevu Zelenského na Slovensku, ale prvú od začiatku ruskej vojenskej agresie na Ukrajine.

Slovakia is next. Important meetings in Bratislava with President Zuzana Čaputová, Prime Minister Ľudovít Ódor and Speaker of the National Council Boris Kollár. Together with our reliable neighbor, we are talking about concrete defense support and Euro-Atlantic integration of…
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) July 7, 2023

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Fotografie: Volodymyr Zelenskyj v Česku

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezident Zelenskyj navštívil Česko (fotografie)

>>> SPRÁVU PRIEBEŽNE AKTUALIZUJEME

Viac k témam: Návšteva Volodymyra Zelenského na Slovensku, Predseda Národnej rady SR (NR SR), Premiér Slovenskej republiky, Prezidentka SR, rusko-ukrajinský konflikt, Summit NATO, Ukrajinský prezident
Zdroj: SITA.sk – Zelenskyj je na Slovensku, ukrajinskú hlavu štátu v paláci privítala prezidentka Čaputová (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka Čaputová odovzdala ocenila 28 osobností, ktoré sa zaslúžili o vstup Slovenska do EÚ a NATO (foto)

Tieto osobnosti sa buď priamo podieľali na prístupovom procese alebo podporovali integračné úsilie SR inými spôsobmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *