Home / SLOVENSKO / Dezinfekčný prostriedok Virkon S od spoločnosti LANXESS dokáže zničiť vírus slintačky a krívačky už za 30 sekúnd

Dezinfekčný prostriedok Virkon S od spoločnosti LANXESS dokáže zničiť vírus slintačky a krívačky už za 30 sekúnd

26.6.2023 (SITA.sk) –
Rýchla dezinfekcia pri riedení 1:200 pri teplote 4 ˚C s 1% FBS
Dezinfekčný prostriedok schválil britský úrad DEFRA pre svoju účinnosť proti vírusu slintačky a krívačky, ktorý zneškodní už za 30 minút pri riedení 1:1 300

Dezinfekcia Virkon S spoločnosti LANXESS si získala pozornosť v súvislosti s intenzívnym úsilím kórejskej vlády obmedziť rýchlosť a rozsah nedávneho šírenia slintačky a krívačky. Je dokázané, že Virkon S ničí vírus slintačky a krívačky len za 30 sekúnd, čo z tohto dezinfekčného prostriedku určeného na použitie v chovoch zvierat robí účinné riešenie na včasnú prevenciu.

V teste účinnosti, ktorý vykonalo Svetové referenčné laboratórium pre slintačku a krívačku v Pirbright Institute v Spojenom kráľovstve, sa ukázalo, že Virkon S zabíja vírus slintačky a krívačky v riedení 1:200 v prostredí s teplotou 4˚C a 1 % FBS len za 30 sekúnd.

Výrobok schválilo aj britské ministerstvo pre životné prostredie, potraviny a vidiek (DEFRA) pre jeho dezinfekčnú účinnosť, ktorá dokáže zničiť vírus slintačky a krívačky za 30 minút pri riedení 1:1 300.

Vysoko nákazlivý vírus slintačky a krívačky postihuje párnokopytníky, ako je hovädzí dobytok, ošípané a kozy. Nielenže sa rýchlo prenáša slinami a výkalmi, ale infikuje aj ich dýchací systém. Účinná prevencia je veľmi dôležitá najmä v počiatočných štádiách, pretože vírus sa môže šíriť aj prostredníctvom kontaminovaných látok na vozidlách, ktoré manipulujú so zvieratami, na oblečení alebo na poľnohospodárskom vybavení.

„Keďže vírus slintačky a krívačky je mimoriadne infekčný a prenosný, kľúčom k prevencii je rýchla dezinfekcia. Jedným z najúčinnejších riešení na minimalizáciu šírenia infekčných chorôb medzi zvieratami je používanie osvedčených dezinfekčných prostriedkov, ktoré zabezpečujú dôkladnú biologickú bezpečnosť,“ povedal Joon Hur, manažér obchodnej jednotky Material Protection Products v Kórei.

Virkon S je účinný širokospektrálny dezinfekčný prostriedok a jeden z popredných produktov v oblasti biologickej bezpečnosti. Zostáva účinný proti širokému spektru veterinárnych infekčných chorôb, ako je africký mor ošípaných a vtáčia chrípka, a to aj pri nízkych teplotách okolo 4˚C. Z tohto dôvodu dokáže rýchlo ničiť vírusy a účinne predchádzať veterinárnym infekčným ochoreniam aj v zime bez potreby zvyšovania koncentrácie alebo času kontaktu s povrchom.

Virkon: veda o ničení patogénov

Spoločnosť LANXESS má viac ako 30 rokov skúseností s vedeckým vývojom zloženia dezinfekčných prostriedkov. Virkon S je práškový dezinfekčný prostriedok obsahujúci účinnú látku monopersíran draselný.

Rad dezinfekčných prostriedkov Virkon spoločnosti LANXESS sa rozpúšťa vo vode a môže sa široko používať v rámci hygieny na farmách, a to od dezinfekcie prahov na príjazdovej ceste až po dezinfekciu stajní.

Ďalšie informácie nájdete na webovej stránke spoločnosti LANXESS o biologickej bezpečnosti: https://lanxess.com/en/Products-and-Brands/Industries/Biosecurity-Solutions

Nemecký LANXESS patrí medzi svetovú špičku v oblasti špeciálnej chémie

Spoločnosť LANXESS je popredná spoločnosť v oblasti špeciálnych chemikálií s tržbami vo výške 8,1 miliardy EUR v roku 2022 a približne 13 100 zamestnancami v 33 krajinách Hlavnou činnosťou spoločnosti LANXESS je vývoj, výroba a predaj chemických polotovarov, aditív, špeciálnych chemikálií a prostriedkov na ochranu spotrebiteľov. LANXESS je zaradený do popredných indexov trvalej udržateľnosti Dow Jones Sustainability Index (DJSI World a DJSI Europe) a FTSE4Good.

Viac informácií o firme nájdete na www.lanxess.com a sociálnych sieťach twitter.com/LANXESS, facebook.com/LANXESS, linkedin.com/company/lanxess a youtube.com/lanxess.

Tento článok nie je autorským obsahom SITA.sk. Bol dodaný klientom, uverejnený ako platený PR článok.

Viac k témam: Dezinfekcia, LANXESS, PR, Virkon S
Zdroj: SITA.sk – Dezinfekčný prostriedok Virkon S od spoločnosti LANXESS dokáže zničiť vírus slintačky a krívačky už za 30 sekúnd © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda na oslavy 80. výročia SNP vyčlenila takmer tri milióny eur, hlavným organizátorom je ministerstvo obrany

Naplánovaná je Historická prezentácia, slávnostný koncert Štátnej opery Banská Bystrica aj vojenská prehliadka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *